Artık savaşan kadınlardan bahsetme zamanı

Sigorta Shop 1. Ligde, Sultanlar Ligi hedefiyle mücadele eden Adam Voleybol Spor Kulübü Başkanı Hatice Bilginsoy ile iş yaşamını, voleybol takımını ve 8 Mart’ı konuştuk.

“Artık güçlü, başarılı, mücadeleci, her ortamda kendini ifade eden, ayakları üzerinde duran, yöneten, karar veren, spor ve sanat yapan, insan yetiştiren ve savaşan kadınlardan bahsetme zamanı.”

“Sosyal bir proje yapmak istedik. Spora verilecek desteğin en iyi yöntem olduğunu düşündük ve kadın voleybol sporunda karar kıldık” diyen Sigorta Shop 1. Ligde, Sultanlar Ligi hedefiyle mücadele eden Adam Voleybol Spor Kulübü Başkanı Hatice Bilginsoy ile iş yaşamını, voleybol takımını ve 8 Mart’ı konuştuk.

Kendinizden bahseder misiniz?

Üniversite mezunu, sanayici, üretici hobileri olan birisiyim. Evliyim. Adam Voleybol Kulüp başkanlığı görevini yürütüyorum.

İş hayatınızı bu sürece başlama hikâyenizi anlatır mısınız?

Üniversiteden mezun olduktan sonra, tekstil sektöründe bilgisayar operatörü olarak çalıştım. Akabinde 10 yıl özel bir bankada görev aldım. Yönetici iken kendi isteğimle görevden ayrıldım ve eşimle kurduğumuz şirketimizde çalışma hayatıma devam ettim.

“SPORA VERİLECEK DESTEK EN İYİ YÖNTEM”

Gaziantep’e kazandırdığınız bir voleybol takımı var. Bu fikir nasıl ortaya çıktı?

İlk olarak sponsor olduk. Sonra kendi spor kulübümüzü kurduk. Hedef odaklı bir organizasyon kurarsak, yoğun emekler verirsek iyi sonuçlar alırız diye düşündük. İlk yılımızda yani 2020-2021 sezonunda final oynayarak Türkiye’de üçüncü takım olduk. Sponsor olarak desteklediğimiz farklı spor dalları vardı. Sosyal bir proje yapmak istedik. Spora verilecek desteğin en iyi yöntem olduğunu düşündük ve kadın voleybol sporunda karar kıldık. Başarılı olduk. Mutluyuz.

“TAKIMIN ADI BENİMSENDİ”

Takımınızın adı neden Adam Voleybol?

Şirketimizin ismi olması, derin anlamlar içermesi, akılda kalıcı olması. Şimdilik isim konusu pek gündeme gelmedi. Herkes kabullendi ve benimsedi diye düşünüyorum.

Hedefleriniz hakkında neler söylersiniz?

2020-2021 sezonunu üçüncü bitirdiğimizde yeni sezon hedefimizi belirlemiştik. Sultanlar Ligi. Bu hedef doğrultusunda takımımızı oluşturduk. Lig devam ederken eksiklerimizi tespit edip, ona göre hamleler yaptık. Şu an hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz.

“ÇOCUKLARINIZI VOLEYBOLA ERKEN BAŞLATIN”

Gaziantepli ailelere çocuklarını voleybola göndermeleri konusunda ne gibi çağrınız olur?

Çocuklarını voleybola ne kadar erken başlatırlarsa, bedensel ve zihinsel gelişimleri o kadar iyi olur. Böyle düşünen anne baba sayısı çok fazla. Bu konuda çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Bilinçli bir veli topluluğu var. Okullarda da takım sporları için çok çaba sarf ediliyor.

“ARTIK SAVAŞAN KADINLARDAN BAHSETME ZAMANI”

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Artık güçlü, başarılı, mücadeleci, her ortamda kendini ifade eden, ayakları üzerinde duran, yöneten, karar veren, spor ve sanat yapan, insan yetiştiren ve savaşan kadınlardan bahsetme zamanı. Toplumları kadınlar şekillendirir. Başarılı güçlü çalışkan hikâyesi olan kadınların sayısı hızla artmaktadır. Bu da çok umut vericidir. Aydınlık yarınlarımız için pırıl pırıl gençlerimiz, kızlarımız yetişmekte, hiçbir korkunuz olmasın. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Yolumuz açık olsun.

08 Mar 2022 - 11:47 -

Mahreç  Cihat Öztürk


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.