ASKON Gaziantep’te toplandı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Aylık Ekonomi Değerlendirme Toplantısının dördüncüsü Gaziantep’te yapıldı. Anadolu Aslanları İşadamları...

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Aylık Ekonomi Değerlendirme Toplantısının dördüncüsü Gaziantep’te yapıldı.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON)’un her ay yaptığı Aylık Ekonomi Değerlendirme toplantısı ASKON Gaziantep Şubesi’nin ev sahipliğinde ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, ASKON Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Yavuzer ve çok sayıda iş insanının katılımıyla gerçekleştirildi.

ASKON 4. Aylık Ekonomi Değerlendirme Toplantısın’da ev sahibi olarak açılış konuşmasını gerçekleştiren ASKON Gaziantep Şube Başkanı Alper Tunga Çiftçi, Gaziantep’in üretim ve ihracatına vurgu yaparak Türkiye’nin son zamanlarda yaşadığı ekonomik sıkıntılardan kurtulması için çarenin üretimin ve ihracatın arttırılması olduğunu, bu anlamda işadamları olarak daha çok çalışmayı kendilerine görev edindiklerini belirtti.

İHRACATIMIZI ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Çiftçi konuşmasında “Kamu yararına çalışan bir STK olmamız sebebiyle şehrimizde üzerimize düşen sosyal sorumluğumuzun da farkındalığı içinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bildiğiniz gibi Gaziantep 5 adet organize sanayi bölgesi içerisinde 1000’e yakın işletmede 300 bine yakın istihdam sağlayan bir sanayi şehridir. İhracat rakamlarımız 8 milyar doları bulmuştur. İlk 4 aylık ihracat rakamımız ise 2.5 milyar dolardır. Ülkemizin bugün içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan kurtulmasının üretim yaparak ihracatımızı artırmaktan geçtiğini biliyoruz ve bu alanda çalışmayı kendimize görev olarak kabul ediyoruz” dedi.

Toplantıda konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül ise “Bizler Amanos tünellerinin yapılmasıyla beraber Gaziantep adeta bir liman şehri olacak. 100 kilometre uzaklıkta limanı olan bir şehir olacak ve rekabet gücü daha da artacak. İnanıyoruz ki Gaziantep’te yatırımcılar yani sizler hem Gaziantep’i bir adım ileriye götüreceksiniz, hem de Türkiye’nin ilerlemesine şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da daha çok katkı sağlayacaksınız.

DİZLERİNİN ÜSTÜNE DÜŞMEYEN BİR TÜRKİYE

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın ise, "Seçim sonrası kesintisiz reform süreciyle bu dalgalanmanın normalleşmeye doğru gideceğini belirtebiliriz. Türkiye ekonomisine ilişkin beklentiler ise uzun vadede ekonomik oranda büyümeye işaret ediyor." dedi.

4. Aylık Ekonomi Değerlendirme Raporun sunumunu yapan ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, ekonomisi yüzde 7'lerde büyüyen, bölgesinde aktif rol oynayan ve bağımsız politikalar yürüten Türkiye'nin açıkça hedef seçildiğini belirtti.

Dünyanın en büyük 17. ekonomisi olan ülkenin cesur politikaları ve yürekli adımları nedeniyle hedef seçildiğini anlatan Aydın, 15 Temmuz darbe girişimi döneminde bile dizlerinin üstüne düşmeyen bir Türkiye'yi herkesin gördüğünü ifade etti.

Aydın, Türkiye'nin özgürlüğü söz konusu olduğunda geçmişinde olduğu gibi yeniden tüm prangaları bertaraf ettiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Bu nedenle tüm dünyaya özgürlüğümüze ve bağımsızlığımıza olan düşkünlüğümüzü yeniden ihraç ettik. İşte bizim en büyük ihracatımız bağımsızlık karakterimiz oldu. Bu nedenle dünün ve bugünün emperyalist güçleri ülkemiz üzerine çeşitli senaryolarda buluşuyor ve saldırılarını gerçekleştiriyorlar. Bu saldırıları çok iyi okumalı, asıl gayelerini anlamalı ve geleceğe yönelik planlamalarımızı buna göre yapmalıyız. Bu süreçte biz iş insanlarına düşen görev ülkemiz üzerine oynanan bu oyunları bertaraf etmek için daha çok çalışıp, daha çok üreterek ülke ekonomimizi sağlam limanlara çekmek olmaktır. Unutmayalım ki bizleri terörle, darbelerle yıkamayan ve bölemeyenlerin hedefi ülke ekonomimiz olacaktır. Bu nedenle onlara verilecek en güzel cevap ekonomisi güçlü bir Türkiye olacaktır."

TÜRKİYE FIRSATÇILAR TARAFINDAN HEDEF SEÇİLMİŞTİR

İstanbul seçimleri iptali nedeniyle özellikle döviz kurlarında dalgalanmanın seyrine devam edeceğini öngördüklerini aktaran Aydın, şunları kaydetti:

"ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşlarının endişeleri arttırdığı bir ortamda Türkiye YSK'nin seçim hukuku üzerinden vermiş olduğu bir karar sonrası ekonomik olarak bu durumdan istifade etmeye çalışan fırsatçılar tarafından hedef seçilmiştir. Seçim sonrası kesintisiz reform süreciyle bu dalgalanmanın normalleşmeye doğru gideceğini belirtebiliriz. Türkiye ekonomisine ilişkin beklentiler ise uzun vadede ekonomik oranda büyümeye işaret ediyor. 'Tarımda Milli Birlik Projesi' ile alınan kararların zamanla hayata geçmesi gıda enflasyonu üzerinde zamanla etkisini gösterecek ve enflasyon rakamları hedeflendiği üzere 2019 yılı için hedeflenen yüzde 15,9'luk orana düşecektir."

Toplantıya Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Sait Kirazoğlu ve Derya Bakbak, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmt Hilmi Teymur, ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, ASKON Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Genç ASKON Başkanı Yunus Atmaca ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Türkiye’nin bir çok yerinden gelen ASKON Şube Başkanları ve Üyeleri ve çok sayıda işinsanı katıldı.

19 May 2019 - 22:24 - Ekonomi

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.