Türkeş’e vefa

Alparslan Türkeş ismi bundan böyle Mahallemizi bağlayacak Prımall Kavsağında dev bulvarda yaşatılacak.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, Türk siyasetinin önemli isimlerinden, büyük dava ve devlet adamı merhum Alparslan Türkeş’in Gaziantep’te yeni yapılan bir bulvar veya caddeye isminin verilmesinin en büyük arzuları olduğuna dikkati çekerek; ‘’Bu talebimizi hassasiyet ve samimiyetle değerlendiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin ve değerli meclis üyelerine teşekkür ediyorum’’ dedi.

Atay, Merhum Alparslan Türkeş’in, hayatı boyunca verdiği yapıcı mesajlarla Türk siyasetine yön vermiş, Türk Milleti’ne ve Türk Dünyası’na hizmet etmiş, devletin selameti, milletin bekası için her türlü fedakarlığa göğüs germiş bir devlet adamı olduğuna işaret etti.

-SİYASETTE AHDE VEFA ÖNEMLİ-

‘’Ülkemizin birlik ve beraberliğe her zamankinden fazla ihtiyacı olduğu bir dönemde bu kararın Meclisimizden geçmesi sevindiricidir ve önemlidir. Tüm Meclis Üyelerimize ve Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e teşekkür ediyorum” diyen Atay, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Merhum Alparslan Türkeş sadece MHP Genel Başkanı değil, Türk siyasetine damga vurmuş aynı zamanda başarılı bir Türk subayıdır. Türkiye'nin bir dönemine damga vurmuş, ülkemiz siyasetinin efsane isimlerinde merhum liderimizin Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in Gaziantep gibi Kurtuluş savaşında vatan millet bayrak aşkıyla düşmana karşı gösterdiği mücadele ile Gazilik unvanına layık görülmüş milliyetçiliği ile öne çıkan şehrimizde bir Bulvar veya caddede ismi bulunmaması hepimizin eksikliğiydi. Bugün bu eksiklik giderilmiş oldu. Türk devlet ve siyaset hayatında önemli bir yeri olan, benimsediği ideal, ülkü ve erdem gibi üstün değerleriyle her zaman millete mal olmuş bir şahsiyet olan merhum Alparslan Türkeş’in isminin şehrimizde ebedi olarak yaşatılacağı için çok mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim.’’

Atay, Merhum Türkeş’in, hayatı boyunca verdiği yapıcı mesajlarla Türk siyasetine yön vermiş, Türk Milleti’ne ve Türk Dünyası’na hizmet etmiş, devletin selameti, milletin bekası için her türlü fedakârlığa göğüs germiş bir Devlet adamı olduğuna işaet ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

‘’Alparslan Türkeş ismi bundan böyle Mahallemizi bağlayacak Prımall Kavsağında dev bulvarda yaşatılacak. Ben, merhum Türkeş’in isminin yaşatılması ismin verilmesi teklifini oy birliği ile kabul eden belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyor, merhum Türkeş’e Allah'tan rahmet diliyor, bulvar isminin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

13 Eki 2018 - 00:07 - Siyaset

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.