Çirkin görüntü temizlenecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, tarihi alanları birleştiren bir aks olan Maarif Kavşağı, Atatürk Bulvarı ve İstasyon Caddesi’nde ki tabela ve reklamlardan oluşan çirkin görüntünün temizlenip kent estetiğine uygun hale getirmek için çalışmalara başladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, tarihi alanları birleştiren bir aks olan Maarif Kavşağı, Atatürk Bulvarı ve İstasyon Caddesi’nde ki tabela ve reklamlardan oluşan çirkin görüntünün temizlenip kent estetiğine uygun hale getirmek için çalışmalara başladı. Cadde ve bulvar üzerinde bulunan esnafla istişare toplantısı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Yeni sezonu yeni cepheyle karşılayacağız” dedi.

Gaziantep’in kentsel sit alanının dışında kalan ancak Bayazhan, Gaziantep Kalesi, Tarihi Bey Mahallesi arasında bir köprü vazifesi gören Maarif Kavşağı’ndan İstasyon Caddesi yönü, Atatürk Bulvarı'nın yönü ve Suburcu Caddesi yönündeki yolların düzenlenmesi çalışmalarına başlıyor. Bu kapsamda, Atatürk Bulvarı ve İstasyon Caddesi üzerindeki dükkân ve otel sahipleriyle fikir alışverişinde bulunmak için, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Başkan Vekilleri Erdem Güzelbey ile Mehmet Berk ve Genel Sekreter Sezer Cihan’ın katılımıyla Büyükşehir Meclis Salonu’nda toplantı düzenlendi.

BİNALAR DÖNEMİNİN MİMARİSİNİ TEKRARDAN YANSITACAK

Yapılacak işler hakkında katılımcılara sunum yapıldı, fikir alışverişinde bulunuldu. Bölgenin merkezi olduğu ve yerli ve yabancı birçok turistin kullandığı yolların cephesi tarihi kent estetiğine göre tekrar düzenleneceği belirtildi. Proje kapsamında ilk olarak; yıkılan Bedesten AVM’den Maarif Kavşağı’na ve buradan Atatürk Bulvarı istikametinden geçilerek Çınarlı’da bulunan şehitler abidesinin olduğu noktaya kadar projenin sürdürüleceği, projenin ilerleyen zamanda genişleyeceği bildirildi. 110 iş yeri, 5 otel ve 1 hastanenin bulunduğu mevkilerde yılların birikimi, hava kirliliğinden, egzoz gazlarından ciddi kirlenmeler, bilinçsiz tabela asımı, cephelerdeki eklentiler, dış cephelerden sarkıtlan kablolar, cepheye yapılan büyük metal bacalardan temizlenerek, çevre ve kaldırım düzenlemesi yapılacak. Büyükşehir,toplamda 542 metreden oluşan bina cephelerini ortaya çıkararak yapıldığı dönemin mimarisini yansıtacak.

ŞAHİN: SADE VE DÜZGÜN BİR DÜZENLEMEYE İHTİYAÇ VAR

Düzenlemeler hakkında konuşan Başkan Fatma Şahin, gelinen noktayı değerlendirmek ve proje hakkında bilgi alışverişinde bulunmak için toplanıldığını söyleyerek, “Bizler belediye olarak bunları sizler için yaptığımızdan sizin ne düşündüğünüz, yapılan işe katkınız, sizin baktığınız yerden bakmanız için önemli. Şehrin göbeğinde tabelalarla karmakarışık, garip bir görüntü var.Bu projede Çevre Bakanlığı’nın desteğini alarak ekibimizle çalıştık. Sade, düzgün ve estetik bir düzenlemenin ihtiyacı var. Bu proje ile yeni sezona yeni görüntüyle gireceğiz” dedi.

GÜZELBEY: SİZLERE YÜK OLMADAN BU ÇEVRE DÜZENLEMEYİ YAPACAĞIZ

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erdem Güzelbey, daha öncesinde tarihi yerlerin cephe düzenlemesinin yapıldığını hatırlatarak, “Yeni dönemde bazı caddelerde çevre ve cephe düzenlemesi yapmayı planlıyoruz. Niye burayı seçtik derseniz bunun sebebi Gaziantep’in kent dokusu ile şehri birbirine bağlanyan bir nokta. Bu aksta oluşan kirliliği ve deformazyona karşı çalışacağız. Sizlere yük olmadan bu çevre düzenleme işine gireceğiz. Sizlerden ricamız bize yardımcı ve destek olmanız. Bu çevre düzenlemesi sonrası kaldırımların hepsi yenilenecek” diye konuştu.

CİHAN: MERKEZ HAKKETTİĞİ ESKİ GÜCÜNE KAVUŞACAK

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan ise buranın ayrı bir önemi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “ Bu aks, tarihi binalar arasında köprü niteliği taşıyor. Bayazhan, Bey Mahallesi ve kale arasında. Hasas bir nokta olduğundan biz hemen yapalım dedik. Gelen bütün turistlere bu aksı kullanıyor. Buraya yakışır bir şekilde cazibesi yüksek bir yeri daha da arttıracağız. Proje tamamlandığında merkez hakkettiği eski gücüne kavuşacak.”


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.