Atay, Gaziantep’in sesi oldu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, Türkiye Büyük Millet Meclisinde Gaziantep’i konu alan bir konuşma yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, Türkiye Büyük Millet Meclisinde Gaziantep’i konu alan bir konuşma yaptı. Konuşmasında Gaziantep’in ihracat başarısından ve temel problemlerinden bahseden Milletvekili Atay, “Fırat akar Antep bakar” deyişi bugün hala geçerlidir, Barak Ovası sulama projesi hızlandırılmalı, gerekli yatırımlar yapılarak, bu potansiyel ekonomiye kazandırılmalıdır” Dedi.

DİREK UÇUŞ SEFERLERİ ARTIRILMALI

Milletvekili Atay, “Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nin genişleme alanı ve Fırat Nehri'nden kullanma suyu hattı yapım işi protokolünün Sanayi Bakanlığı tarafından imzalandığını dile getiren Atay, sözlerine şu şekilde başladı: Gaziantep Havalimanı yeni terminal binası açılışını, Sayın Cumhurbaşkanı’mız ile birlikte geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdik. Gelişen ihracat ve ilimiz ekonomisinde ciddi katkısı bulunan Gaziantepli üreticilerimizin, yoğun ticaret yaptığı Irak’ın Erbil kentine, Gaziantep’ten direk uçuş sağlaması ile ilgili gerekliliği, daha önce belirtmiştik. Bu direk uçuş imkânı sağlanmış olup, diğer direk uçuş noktalarının arttırılması ve mevcut direk uçuş noktalarına sefer sayılarının arttırılması talebimizi yineliyoruz.”

BARAK OVASI SULAMA PROJESİ HIZLANDIRILMALI

Atay, “Gaziantep sanayi üretiminde olduğu gibi tarımsal üretimde de büyüme potansiyeline sahip bir bölgedir. Bölgemizde, tarımsal üretimin en büyük problemi kuraklıktır. Öyle ki şu ana kadar metrekare başına düşen yağış miktarı 100 litrenin altındadır. Bu durum özellikle hububat ekimini vurmakta, gün geçtikçe hububat ekiminin azalmasına ve yerini dikili tarıma bırakmaktadır.Kaldı ki dikili tarım da hububat kadar olmasa bile kuraklık dolayısı ile düşük rekoltelerle seyretmektedir. Dünyanın en büyük su kaynaklarından olan Fırat Nehri, ilimiz sınırlarından geçse de bu su kaynağından yeterince faydalanamadığımız bir gerçektir.

İklimi yılda iki, hatta üç ürün almaya uygun olan Barak Ovası, sulama probleminden dolayı bu potansiyelini kullanamamaktadır. Fırat akar Antep bakar” deyişi bu durumu özetlemektedir. Barak Ovası sulama projesi hızlandırılmalı, gerekli yatırımlar yapılarak, bu potansiyel ekonomiye kazandırılmalıdır.”

ANTEP FISTIĞI ÜRETİCİLERİ KOOPERATİF ÇATISI ALTINDA BİRLEŞTİRİLMELİ

Atay, “Antep fıstığı üreticileri, kooperatif benzeri bir birlik çatısı altında organize edilmelidir. Üretimi yapan çiftçimizin hem kazancının yükseltilmesi hem de üretim eğitimleri verilerek bilinçsiz yapılan maliyetlerin azaltılması elzemdir. Bu minvalde bir organizasyon zeytin ve zeytinyağı üreticileri için de yapılmalı, bu organizasyon tarım ve orman bakanlığı ile ticaret bakanlığının işbirliği ile geliştirilmelidir. Bu yönde atılacak adımlar tarım ürünleri ihracatımızı da güçlendirecek, hem dış ticaretimize hem de çiftçimize yeni ufuklar açacaktır. Memleketimizin kalkınması, sanayi ve üretimdeki bu güzel gelişmelere bağlıdır. Her türlü olumsuzluğa rağmen üreterek ve ihraç ederek ülkemize kazandıran, bu ihracat rakamlarında emeği olan herkese teşekkür ediyorum. 3 ocak 2007 tarihinde aramızdan ayrılan, Gazi şehrimizin yetiştirdiği, kıymetli siyasetçi ve devlet adamı, eski bakanlarımızdan mustafa rüştü taşar’ı rahmetle anıyor; Genel kurulu saygıyla selamlıyorum."

12 Oca 2022 - 13:55 - Siyaset

Mahreç  Cihat Öztürk


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.