Baba oğul aynı takımda

Zeki Özbakkal ile babası Mehmet Sait Özbakkal’ı uzun yıllar Kalespor forması giydi. Gaziantep futbolunun daha ilerilere gitmesi için büyük uğraşlar verdiler.

Zeki Özbakkal ile babası Mehmet Sait Özbakkal’ı uzun yıllar Kalespor forması giydi. Gaziantep futbolunun daha ilerilere gitmesi için büyük uğraşlar verdiler.

Zeki Özbakkal 1952 yılında Gaziantep’te doğdu. 1965 yılında Uçan Kalespor’da futbola başladı. 1969 yılında Kalespor takımında resmi olarak lisans çıkardı. 1972 yılında askere gidene kadar oynadı. Asker dönüşü Güneşspor forması giymeye başlayan Özbakkal, daha sonra Ufukspor forması giydi. Babası Mehmet Sait Özbakkal da eski bir futbolcuydu. Baba Özbakkal da 1950’li yıllarda Kalespor forması giydi.

BABA OĞUL AYNI TAKIMIN FORMASINI GİYDİLER

Mehmet Sait Özbakkal ile oğlu Zeki Özbakkal Kalespor takımı ile bütünleştiler.

Baba Özbakkal 1950’li yıllarda Kalespor’da oynarken oğul Özbakkal ise tam 20 yıl sonra babasının formasını giydiği takımda yıldızlaştı. Her ikisi de Kalespor’un önemli futbolcularından birisi olmayı başardılar.

PARA İÇİN OYNAMADILAR

Yıllarca futbol oynayan Özbakkal’lar çok istikrarlı birer futbolcuydular. Futbolu para için değil, içlerinadeki sevgi nedeniyle oynarlardı.

Zaten o dönemde ne kulüplerde para vardı, ne de para peşinde koşan futbolcu. Kendi ceplerinden harcarlardı futbol oynayabilmek için. Malzemelerini, ayakkabılarını hep kendi paraları ile alırlardı.

HEM KALECİ HEM OYUNCUYDU

Mehmet Sait Özbakkal futbolu sert oynayan birisiydi. Güçlü fiziği ile rakip takımların korkulu rüyası olmuştu. Ayrıca çok da iyi kaleciydi. Takımı onu joker gibi kullanırdı.

Kimi maçlarda kalecilik yapar, kimi maçlarda sahada mücadele ederdi. Her iki mevkide de çok iyi olduğu için takım arkadaşları dahi kararsızlığa düşerdi.

GİZLİ GİZLİ MAÇA VE ANTREMANA GİDERDİ

Zeki Özbakkal babası da futbolcu olduğu için aile baskısı görmedi. Aksine hep destek aldı. Ancak Özbakkal’ın önünde usta engeli vardı.

O dönemlerde döşemecilik yapardı Özbakkal. Ustası futbol oynamasına karşıydı. O nedenle Özbakkal gizli gizli antremanlara ve maçlara giderdi. Yakalandığı zaman da azar işitirdi. Ancak yinede vazgeçmezdi futbol oynamaktan.

UNUTAMADIĞI MAÇ

Zeki Özbakkal Güneşspor forması giyiyordu. Karşıyaka ile maçları vardı. Maç oynanırken bir gol attı Zeki. Karşı takım gole itiraz etti.

Ancak hakem kararını değiştirmedi. Bunun üzerine Karşıyakalı oyuncular sahadan çekildi. Böylece Zeki’nin attığı gol geçersiz sayıldı. Bu duruma çok üzülmüştü Zeki. Hayatı boyunca unutamadı o maçı.

26 Kas 2021 - 04:22 - Gaziantepspor

Mahreç  Telgrafspor Servisi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.