Bakbak: Öncü bir ülkenin öncü kadınlarıyız

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi Dr. Derya Bakbak , Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkı elde edişinin...

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi Dr. Derya Bakbak , Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkı elde edişinin 85. yılında yaptığı konuşmada “Ne mutlu bize ki öncü bir ülkenin öncü kadınlarıyız” dedi.

Dr. Bakbak , Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin düzenlediği, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un da katıldığı Kadın Hakları ve Siyasette Kadın Paneli’nde panelist olarak yer aldı.

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Milletvekili Bakbak, Antep savunmasında dillere destan bir mücadeleye imza atan Çello’nun kızı Emine’yi örnek verdi, Türk kadının mücadeleci, azimli ve sabırlı oluşunu anlattı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Dünyada hiçbir milletin kadını ‘Ben Anadolu kadınından fazla çalıştım, Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim’ diyemez.” sözlerini hatırlatan Bakbak , Türk kadınının birçok Avrupa ülkesinden daha önce seçme ve seçilme hakkı elde etmesinin büyük bir gurur olduğunu ifade etti.

Öncü bir ülkenin öncü kadınları olmanın da gurur verici olduğunu belirten Bakbak , “Bu hakkı kazanmaması sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyorum” dedi ve şöyle konuştu:

“Biz Türkiye’de kadınıyla erkeğiyle birlikte yol alma hedefindeyiz. Ülkemizi ilelebet payidar kılmak için birlikte mücadele yürütüyoruz. Bu mücadelede kadının rolü çok önemli. Çünkü kadınların sahip çıkmadığı hiçbir mesele başarıya ulaşamaz. “Güçlü Toplum, Güçlü Demokrasi ve Güçlü Ekonominin” en büyük anahtarı kadınlarımızdır. Kadınlarımız siyasetin de öznesidir.

Bizler Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve kıymetli eşleri Emine Erdoğan Hanımefendinin öncülüğünde kadınlarımızın karar alma mekanizmalarında daha fazla yer alması için 2002’den bu yana var gücümüzle çalışıyoruz.

İnanıyoruz ki kadının eğitimde, istihdamda, iş hayatında ve siyasette elde ettiği her kazanım Türkiye’nin medeniyet yolundaki başarısının göstergesidir.

Bakın Türk kadını, dünyadaki pek çok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkını elde etti. Bu yıllarda yüzde 4 olan temsil oranı AK Parti’ye kadar hiç artmadı. 2002 yılında kadın milletvekili oranı %4,4 iken bugün bu oranın yaklaşık 4 katına ulaşmış durumdayız.

24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen son genel seçim sonuçlarına göre Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kadın milletvekili oranımız %17.45’e yükseldi.

TBMM’deki kadın milletvekili sayısı 2002 yılında 24 iken 2018’de 104’de yükseldi. Bu sayının 53’ü yani yarısından fazlası AK Parti sıralarında oturuyor.

Yine şehirlerimizi yöneten başarılı kadınlarımız var. Gaziantep milletvekili olarak gururla ifade etmek isterim ki benim şehrimi de bir kadın yönetiyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Fatma Şahin aynı zamanda belediyelerimizin çatı kuruluşu olan Türkiye Belediye Birliği’nin de başkanlığını yapıyor.

Biz bu sayıları hayatın her alanında artırmak istiyoruz. Bunun için devlet politikalarımızda radikal adımlar attık atmaya da devam edeceğiz.”

Bakbak , konuşmasının sonunda kendisini dinleyen gençlere tavsiyelerde bulundu. Kızların özellikle bilim, teknoloji, matematik ve mühendislik alanlarını tercih etmesinde cesur olması gerektiğinin altını çizen Bakbak “Özellikle kızlarımız olmak üzere tüm gençlerimizin cesur olmasını, özgüvenli olmasını istiyoruz. Ekip çalışmasına önem vermenizi, bilgiyi paylaşmanızı istiyoruz. İnanıyorum ki siz gençlerin enerjisi ile bu toplum çok daha aydınlık yarınlara uyanacak.” dedi.

Panelin sonunda Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin, Milletvekili Bakbak’a günün anısına plaket takdim etti.

06 Ara 2019 - 20:01 - Siyaset

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.