Başkan Ay: Ciddi sorunlarımız var

Gaziantep Milletvekili, AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadı...

Gaziantep Milletvekili, AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz ile birlikte Gaziantep Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Yoğun bütçe ve meclis çalışmaları nedeniyle Gaziantep’e fazla gelemediğini ancak ilk fırsatta Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC)’yi ziyaret ederek yeni yönetime “Hayırlı olsun” demek istediğini ifade eden Koçer “Kısmet bugüneymiş” dedi.

BAŞKAN AY: “CİDDİ SORUNLARIMIZ VAR”

Nejat Koçer, Rıdvan Fadıloğlu ve Mehmet Yılmaz’a kendisi ve yönetimi adına “Hoşgeldiniz” diyen GGC Başkanı İbrahim Ay “Öncelikle nazik ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. 14 kişiden oluşan yönetimimizi zaten tanıyorsunuz. 10 Ocak Ödül Töreni etkinliklerimizden, meslektaşlarımız için yaptığımız toplu konut projesine kadar, geçen dönem çalışmalarımızı biliyorsunuz. Yeni dönemde aramıza yeni katılan arkadaşlarımızla birlikte çok daha önemli ve başarılı projelere imza atmak için çalışıyoruz. İlk olarak eğitim diyoruz. Meslektaşlarımızın gelişimlerini arttırmak amacıyla bu dönem ‘Basın Akademisi’ kurarak çalışmalara başlayacağız. Hızla gelişen dünya ve teknolojiye karşı hızlı öğrenmemiz ve gelişmemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Ayrıca pandemi nedeniyle ara verdiğimiz 10 Ocak Gazeteciler Günü Ödül törenlerimize bu dönem tekrar ve çok daha güçlü olarak devam edeceğiz. Ve çok daha fazla projelerimiz var. Günü geldikçe paylaşmak ve destek istemek adına sizlere aktaracağız. Şu an basınımız her kademesiyle zor günler yaşıyor. Çalışan emekçi kardeşlerimiz ekonomik zorluklar yaşıyor. Biz GGC yönetimi olarak onların hayat şartlarını iyileştirmek adına projeler üretiyoruz. Ayrıca gazete sahipleri pek çok sorunla boğuşuyor. İçinde bulunduğumuz ekonomik zorluklar ve döviz kurunun durumu bizi zora sokuyor. Şu anda gazete kağıdının tonu 600 dolardan 900 dolara fırlamış durumda. Ancak sizin paranız olsa bile kağıt bulamama sorunu yaşıyoruz. SEKA’nın kapatılması Türk basın sektörüne büyük darbe vurdu. SEKA ya da muadil bir kağıt üretim tesisinin acilen kurulması gerektiğini düşünüyoruz. Sizi sorunlara boğmak istemezdik ancak yerel medya yaşam savaşı veriyor. TV ve Radyolar frekans ücretlerini döviz olarak ödüyor. Gazetelerin resmi ilanları başlı başına sorun. Resmi ilanlar yerel basına birim başına 20 TL’ye veriliyor. Yeni dönemde bu en az 30 TL’ye çıkartılmalı. Yerel icra ilanları ulusal basına gönderiliyor. Biz sizlerin iyi niyetini biliyor ve sorunlarımızı çözmek için çalıştığınıza inanıyoruz. Sizinle paylaştığımız her konuyu takip ettiğinizi biliyoruz. Bu nedenle ülkemiz ve bütün dünya gibi sıkıntılı bir dönemden geçen yerel basınımızın sorunlarını sizlerle paylaşıyor ve desteklerinizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

KOÇER: “GGC ÇOK GÜÇLÜ BİR YAPI”

Milletvekili Koçer Başkan Ay’ın sözlerine teşekkür ederek yanıt verirken “Öncelikle yeni döneminiz hayırlı olsun. GGC çok güçlü ve oturmuş bir yapı. Yeni dönemde de yeni ve büyük başarılara imza atacağınıza ve yerel basının sorunlarını Gaziantep’ten ulusala taşıyarak çözümde öncü olacağınıza inanıyorum. Her konuda elimizin erdiği ve gücümüzün yettiğince yanınızda olduk, olmaya da devam edeceğiz. Öncelikle pandemi hepimizi her anlamda değiştirdi dönüştürdü. Bütün dünyayı değiştirdi. Değiştirmeye de devam ediyor. Dünyanın oturduğu bir eksende gittiği bir yer vardı. Pandemi bunu çok hızlandırdı. Önce eve kapandık. Çok hızlı dönüştük. Dijitalleştik. Bazı geçişler çok hızlı oldu. Uyum süreci yaşamadan alıştık. Tedarik zincirleri koptu. E-ticaret denen kavram hayatın parçası oldu. Bütün dünya sağlık sorunlarının yanında enerji, eğitim ve ürün tedarik sorunları ile karşı karşıya kaldı. Çözümü dijitalleşmede bulduk. Bu sürece hızla adapte olduk, olmaya devam ediyoruz. Yerel basınımız da hızlı bir dijitalleşme süreci yaşadı, yaşıyor. Bu hızın ve tedarik zincirlerinin kopmasının getirdiği sorunların bütün dünyada ekonomik sonuçları oldu. Allah’a şükür ülkemizde enerji, üretim ve tedarik zinciri konusunda sıkıntı yaşanmadı. Ancak Dünya ekonomisinin alt üst olması tabi ki bizi de etkiledi. Tabi fırsatçıların ve muhalefetin de olumsuz tavrıyla birlikte ülkemizde de bazı sıkıntılar yaşandı. Ancak güçlü bir ülkede yaşıyoruz. Başarılı ve ekonomiyi bilen bir hükümetimiz var. Bu sorunları milletimizle birlikte en kısa sürede aşacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Pandeminin en zor dönemlerinde bile ülkemizde üretim, tedarik ve enerji zincirini nasıl ayakta tuttuysak, pandemi sonrası ekonomik zorlukları da en iyi şekilde yine biz çözeriz, çözüyoruz. Bakın ihracat sürekli artıyor. Bugün dünyanın en önemli tıbbi malzeme imalat ve tedarikçisi durumundayız. Kendimizi bütün dünya ile birlikte bir anda içinde bulduğumuz sorunları ülkemiz için krize dönmeden çözmeye başladık. Çok kısa sürede döviz kuru, stokçuluk ve fırsatçılıktan kaynaklanan sorunları da devletimizin denetleme kurumları ile birlikte çözeceğimizden kuşkumuz yok. Sizlerin de olmasın” sözlerini kullandı.

KOÇER “BASININ SORUNLARINI ÇÖZERİZ”

Basının sorunları konusunda çok duyarlı olduklarını ifade eden Koçer “Geçmişten gelen pek çok sorunu çözdük. Şu an dünyanın içinde bulunduğu sorunlardan ve ekonomik problerden kaynaklı olarak bütün sektörlerde olduğu gibi basın sektöründe de sıkıntılar yaşandığını biliyoruz. Emin olun ki bugüne dek yaptığımız gibi bundan sonra da sizin bizimle paylaştığınız her sorunu en kısa sürede çözeriz. Öncelikle GGC’yi kutluyorum. Sizin bizimle paylaştığınız ve bizim merkeze götürdüğümüz her sorun önce ‘Böyle bir sorun mu varmış’ tepkisiyle karşılanıyor. Ancak sonra o sorun Türkiye’de gündem oluyor ve tabi çözüyoruz. Şu anda yaşanan pek çok sorunda da GGC’nin öncü olacağına eminim. Tabi biz de gündeme ve merkeze taşıyıp çözme konusunda öncü ve destek olacağız” dedi.

FADILOĞLU “BU TOPRAKLAR DIŞINDA GİDECEK YERİMİZ YOK”

GGC yönetim ve üyeleri ile bir kez daha bir araya gelmekten mutlu olduğunu belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu “Öncelikle bizi ağırladığınız için teşekkür ederim. Yeni yönetim ve döneminiz tekrar hayırlı olsun. Söylemeye gerek yok, bize yapabileceğimiz ne varsa yanınızdayız. Vekilim gelir gelmez sahaya inelim dedi. İlk ziyareti GGC’ye gerçekleştirdik. Biz seçimden seçime çalışan bir yapı değiliz. Her daim sahadayız. Yerelinden bakanlarımıza kadar gece gündüz milletimizin hizmetindeyiz. Bizim gidecek başka bir yerimiz yok. Bu ülke için, bu şehir için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Yapacağız. Hizmetlerimizi halka duyurma konusundaki destek ve çabalarınızdan dolayı tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

YILMAZ “HAYIRLARA VESİLE OLSUN”

Ziyarette Koçer ve Fadıloğlu’na eşlik eden Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz ise Gaziantep Basını ile bu çatı altında ya da sahada bir araya gelmenin kendisini her zaman mutlu ettiğini ifade ederek, “Bu ziyaretimizin ve yeni GGC yönetim kurulunun hayırlı olmasını, hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Çok önemli ve hayırlı bir iş yapıyorsunuz. Bizler de her zaman sizler gibi faydalı kurumların yanındayız. Tekrar hayırlı olsun” dedi.

29 Kas 2021 - 15:57 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.