Başkan Fadıloğlu’dan kariyer tavsiyeleri

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehristani Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nda gerçekleştirilen ‘Kariyer Planlaması’ programında öğrencilerle buluştu.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehristani Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nda gerçekleştirilen ‘Kariyer Planlaması’ programında öğrencilerle buluştu. Deneyimlerinden örnekler vererek öğrencilere kariyer planlamasında nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlatan Başkan Fadıloğlu, kendisine yöneltilen soruları samimiyetle yanıtladı.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gaziantep İl Temsilciliği tarafından Dünya Telaşına Bir Mola ‘Teneffüs’ adıyla Şehristani Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nda düzenlenen programın konuğu Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu oldu. Öğrencilere kariyer planlamaları konusunda dikkat etmeleri gereken konuları uzun uzun anlatan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, öğrencilere yaşadığı deneyimlerden örnekler vererek çok önemli tavsiyelerde bulundu. Başkan Fadıloğlu, öğrencilerin hem çalışma hayatı hem de özel hayatıyla ilgili sordukları soruların tamamını da yanıtladı.

Programa; Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ermeydan, TÜGVA Gaziantep İl Temsilcisi Mahmud Tekin ile öğrenciler katıldı.

BİZE DÜŞEN TEK ŞEY ÇALIŞMAK, ÇALIŞMAK, ÇALIŞMAKTIR

Öğrencilere hitap eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, herkesin bulunduğu yerde işini en iyi şekilde yapması gerektiğine vurgu yaptı. Ülkenin ilerlemesinin çok çalışmaya ve üretime bağlı olduğunu kaydeden Başkan Fadıloğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Dünya artık teknolojik olarak yönetiliyor. Bugün birçok kazanımlarımız var. Ülkemiz; benim ilkokul veya ortaokul çağındaki düşündüğüm hedeflerin çok çok üstünde imkanlara sahip. Ancak bu durum yeterli değil. Ülkemizin, daha ileriye gitmesi lazım. Bu da her zaman söylediğim gibi çalışmayla olacak. Bize düşen görev, üreterek büyümektir. Herkes yaptığı işin en iyisini yaparsa ilerlememiz işte o zaman mümkün olur. Buradaki en önemli durum, örnek rol model olabilmektir. Bulaşık yıkayan en iyi bulaşığı yıkayacak, idareci en iyi şekilde idareciliğini yapacak, öğretmen en iyi şekilde eğitim verecek. Rızk kaygısını hiçbir zaman içinizde büyütmeyin. Yeter ki işinizi dört dörtlük yapın. Allah, herkesin rızkına kefildir. Kim ki ‘ben kazandım’ diyorsa yalan söylüyordur. Allah, dilemediği müddetçe hiç kimse bir şeye sahip olamaz. Allah, dilediği zaman elindeki bakırı altın eder, dilerse de altınını bakır eder. Bize düşen tek şey çalışmak, çalışmak, çalışmaktır. Ülkemiz, ancak çalışmak ve üretmekle büyür.”

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, program sonunda öğrencilerin talebi üzerine bol bol hatıra fotoğrafı çekindi.

07 Ara 2019 - 23:40 - Eğitim

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.