Başkan Şahin gözyaşlarını tutamadı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Oya Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi gören çocuklara 2019- 2020 eğitim- öğretim ilk döneminin karnelerini verdi, duygusal anlar yaşandı.

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İnayet Topçuoğlu Hastanesi’nin bünyesinde bulunan Oya Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Merkezi’nde açılan örgün öğretim sınıfında yarıyıl tatili dolayısıyla, Başkan Fatma Şahin tarafından karneleri dağıtıldı. Hem uyuşturucu bağımlılığı tedavisi gören hem açılan sınıfta eğitim ve öğretim hayatına devam eden öğrencilerin karne dağıtım törenine, aileler ve Şehitkâmil kaymakamı Ömer Kalaylı’da katıldı. Karnelerini alan başarılı öğrenciler protokolle beraber pasta kesti.

ŞAHİN:BİRBİRİMİZE DESTEKLE BU SIKINTILI GÜNLERİ GERİDE BIRAKACAĞIZ

Törende konuşan Başkan Şahin, hayatta zaman zaman zorluk yaşanacağını ama koca bir geleceğin gençleri beklediğini söyleyerek, “Her biriniz bir hayatsınız çok kıymetlisiniz. Sorunlara karşı önemli olan çözme kapasitesine ulaşmanız. Bugün karşımda bu sorunla baş etme iradesi gösteren, geleceği aydınlık gençler görüyorum. Buranın ne farkı var. Burada eğitim var. Özgüven sağlıyor. Kendi başına ayakları üzerinde duruyor. Rehabilitasyon sürecinde en önemli kısım yeniden maddeye dönüşü engellemek. Burada moral motivasyon üzerine, yapılan işi ödüllendirme üzerine bir model var. Bunun içinde ailelerimize çok iş düşüyor, kuvvetli destekleri gerekiyor. Burası tam bir aile ortamı. Aile ortamında iyi ile kötü günde, hastalıkta beraber olunur. Bu ailenin ferdi olarak bugün sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu ifade etmek istiyorum. Başkan olarak sizlerle sohbet ettiğim zaman, en büyük eksikliğin eğitim olduğunu gördük. Eğitiminizi tamamlayıp diplomalarınızı almanız lazım. Diploma sizi güçlendirir, geleceğe hazırlar. Bununla ilgili düşündüğümüzde örgün öğretim içerisinde sınıflarla adapte olmamız gerekti. Karneler, moral, motivasyon ve kendimizi görmek için önemli. Nerede güçlüyüz, nerede zayıfız, bunu kendimizi tartmamız bakımından önemliydi. Sizleri yarın, doktor, mühendis, öğretmen olarak görmek, bu fırsatı sunmak istiyoruz. Birbirimize destekle bu sıkıntılı günleri geride bırakacağız. Önümüz aydınlık. Bu tatilde kültür çalışmalarıyla kendimizi geliştireceğiz ve bol bol okuyacağız, spor yapacağız. Bütün engelleri aşıp diplomayı elimize alacağız. Yarının yöneticileri siz olacaksınız” dedi.

KALAYLI: BU MERKEZ ÖRNEK BİR PROJE

Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, ara tatilin iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Bu merkez örnek bir proje. Daha önce çalıştığım yerlerde de örnek alınsın diye buraya heyet göndermiştim. Bugün karnelerinizi alacaksınız, ara tatili iyi değerlendirin. Kitap okuma ile değerlendirme için büyük bir fırsat. Siz gençler için birçok yatırım yapılıyor” diye konuştu.

“BU TEMİZ HAYATI SÜRDÜRECEĞİM”

Tedavi gören gençler, başkan Fatma Şahin’in yanlarında olduklarından dolayı mutlu olduklarını belirtti. Rehabilitasyon Merkezi sayesinde kendilerini yeni ve temiz bir hayata hazırladıklarını ifade ederek, bu temiz hayatı sürdüreceklerini ve pişman olunan zamanları unutmak için ellerinden gelen ne varsa sonuna kadar yapacaklarının altını çizdiler.

17 Oca 2020 - 14:28 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.