‘Bir Kadın, Bir Renk’ karma yağlı boya resim sergisi açıldı

Şehitkamil Belediyesi Hanımlar Lokali’nde eğitim gören kursiyerler tarafından ‘Bir Kadın, Bir Renk’ adıyla karma yağlı boya resim sergisi açıldı. Resim sergisini gezen protokol üyeleri, yapılan eserlere hayran kaldı.

Şehitkamil Belediyesi Hanımlar Lokali’nde eğitim gören kursiyerler tarafından ‘Bir Kadın, Bir Renk’ adıyla karma yağlı boya resim sergisi açıldı. Resim sergisini gezen protokol üyeleri, yapılan eserlere hayran kaldı.

Şehitkamil Sanat Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine; Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Rıdvan Fadıloğlu’nun eşi Seval Fadıloğlu, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ermeydan, Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Öztürk, AK Parti Şehitkamil İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Kılıç ve kursiyerler katıldı.

AMACIMIZ, DAHA FAZLA KURSİYERİMİZE HİZMET GÖTÜREBİLMEKTİR

Sergi açılışında konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi olarak özellikle sanatsal, sportif ve kültürel etkinliklerde elimizden geleni hep birlikte ortaya koymaya gayret gösteriyoruz. Bu konuda Sayın Valimiz, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız, Sayın Kaymakamımız ve tüm daire müdürlerimiz ile birlikte daha fazla bu şehri yaşanabilir hale nasıl getirebiliriz, onun kaygısı içerisindeyiz. İçerisinde bulunduğumuz bu Şehitkamil Sanat Merkezi’nin gerçekten yeni sanatçılar yetiştirmesini biz gönülden istiyoruz. Bugün bu sergide de kursiyerlerimizin eserlerini görmüş olacağız. Amacımız, daha fazla kursiyerimize hizmet götürebilmek, daha nitelikli eserleri ortaya çıkarabilmektir. İnşallah bunları da hocalarımızla birlikte gerçekleştireceğiz. Bu tür etkinlikleri biz bir başımıza yapmıyoruz. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Kültür Müdürlüğümüz, Kaymakamlığımızdan aldığımız desteklerle devam ettiriyoruz. Kurumlar arası iş birliği çerçevesinde bize verilen bu desteklerle daha güzel ve daha nitelikli sergileri hayata geçireceğimizi şimdiden taahhüt ediyorum. Emeği geçen, eseri olan tüm sanatçılarımıza yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

SANATIN VE SANATÇININ YANINDA OLAN BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Sanat, sizlerin de bildiği gibi duygularımızın, düşüncelerimizin en iyi şekilde dışarı yansıtıldığı, en iyi şekilde anlatıldığı güzel bir uğraştır. Dolayısıyla burada kadınlarımızın zamanlarını en iyi şekilde geçirmeleri adına bu kurslara katılmaları, daha sonra eser ortaya koymaları oldukça önemli bir başarı. Ben tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Gerçekten Şehitkamil Belediyemiz, sanatın dolu dolu yaşandığı, yaşatılmaya çalışıldığı alanları vatandaşlarımıza sunmaya devam ediyor. Gerek Şehitkamil Sanat Merkezi, gerekse Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi gerekse de Şehitkamil Belediyesine bağlı aile merkezlerinde başta kadınlarımız olmak üzere her yaştaki insanımıza çeşitli kurslar düzenleniyor; sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal etkinlikler düzenleniyor. Biz de gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde bu alanların dolu dolu değerlendirildiğini gördük. Bizim devlet olarak amacımız, 7’den 70’e herkese talep ettiği, ilgi duyduğu alanlarda gerekli hayat boyu öğrenme çalışmalarını gerçekleştirmektir. Ben; sanata önem veren, her zaman sanatın ve sanatçının yanında olan Şehitkamil Belediye Başkanımıza ve değerli ekibine teşekkür ediyorum. Sergi açılışının hayırlı olmasını diliyorum. Kursa katılan tüm kursiyerlerimizi, değerli hocalarımızı tebrik ediyorum.”

Yapılan açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri tarafından serginin açılış kurdelesi kesildi. Açılış törenin ardından protokol üyeleri sergiyi gezdi. Sergi, 21 Kasım tarihine kadar açık olacak.

18 Kas 2021 - 11:30 - Kültür & Sanat

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.