Bu çağrıya kulak verin

(UND) Yönetim Kurulu Üyesi Memik Hilmi Taner, Gaziantep’in rekabetçi gücünün artırılması için bölge ticaretini artıracak destek ve teşviklerin sağlanması, en önemlisi de lojistik altyapısının tamamlanmasıçağrısında bulundu.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Üyesi Memik Hilmi Taner, Gaziantep’in rekabetçi gücünün artırılması için bölge ticaretini artıracak destek ve teşviklerin sağlanması, en önemlisi de lojistik altyapısının tamamlanmasıçağrısında bulundu.

Dünyanın 183 ülkesine ihracat yapan Gaziantep’te nakliyat sektörünün temsilcileri Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND)’nin Ford Trucks’ın birlikte düzenlediği iftar yemeğinde buluştu. İftar yemeğinde üyelere bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Üyesi Memik Hilmi Taner, Gaziantep’in 2018 yılındaki ihracatının 7 milyar dolar civarında olduğuna dikkat çekerek, bunun yanı sıra en fazla ihracat yapan 6. İl olduğunu, Türkiye’deki ilk bin ihracatçı arasında ise Gaziantep’ten 68 firmanın yer aldığını hatırlattı. Sanayi ve ticaret kenti Gaziantep’te nakliyecilerin de önemli sorunlarının bulunduğunu söyleyen Taner “Bahsettiğim bu önemli ihracat rakamlarına ulaşılması, Gaziantep ilimizde bulunan 142 adet uluslararası taşımacının katkılarıyla mümkün olmuştur. Bölge nakliyecileri olarak, şehrimizin içinde bulurduğu lojistik konum, ticarette ve taşımacılıkta büyük birikimimiz ve deneyimimizle, ülkemizin ve şehrimizin önemli ihracat kalemlerini taşımaktayız. Gaziantep’in rekabetçiliğinin artırılması için lojistik altyapılarının tamamlanması ve bölge ticaretini artıracak destek ve teşviklerin verilmesi en önemli talep ve ihtiyaçlarımız arasındadır” dedi.

Sektörün rekabet gücünü artıracak şekilde mevzuat düzenlemelerinin de bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Memik Hilmi Taner, sınır kapılarındaki beklemeleri ortadan kaldıracak şekilde kapasite artırımına gidilmesi ve yabancı rakipleri ile olan haksız rekabet unsuru yaratan durumların da ortadan kaldırılmasının önemine dikkat çekti. Taner “Bu amaçla, UND Yönetimi olarak, sektörümüzün ülkemiz kamu kurumlarından beklentilerini en üst düzeyde ilgili komu otoriteleri ile paylaşıyor ve sorunlarımızın çözümü için tüm platformlarda çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu.İftar yemeği önce Ford Trucks Satış Müdürü Murat Bakış piyasaya yeni sürülen 2019 yılı uluslararası yılın kamyonu ödülünü alan F-MAX araçlarını anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Ford Trucks’ın ardından TOBBUND Genel Müdür Vekili Mehmet Uylukçu da bir konuşma yaptı.

21 May 2019 - 09:56 - Gaziantep Haber

Mahreç  Hüseyin Küpeli


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.