CHP Gaziantep'te aday bolluğu: İşte o isimler

İlçe kongrelerini tamamlayan CHP’de gözler 9 Şubat’ta yapılacak olan il kongresine çevrildi.

İlçe kongrelerini tamamlayan CHP’de gözler 9 Şubat’ta yapılacak olan il kongresine çevrildi. 600 delegenin oy kullanacağı kongrede Lütfü Demir, Ali Peri, Hayri Sucu, Akif Ekici, Umut Yılmaz, Mesut Karavelioğlu ve Mehmet Uçar’ın aday olması bekleniyor.

CHP Gaziantep teşkilatında 9 Şubat tarihinde Şato Restorantta tapılacak olan il kongresi heyecanı yaşanıyor. İlçe kongrelerini tamamlayan partide aday olması beklenen isimler kulis çalışmalarına devam ediyor. Mevcut başkan Lütfü Demir, ‘Yeniden adayım. Partimi birinci parti yapmak istiyorum’ derken, Ali Peri de ‘Örgüt istiyor. Görevdem kaçmam. Ben de adayım’ demişti. Şehitkamil eski ilçe başkanı Umut Yılmaz da ‘Parti tabanı isterse, göreve hazırım’ diyerek adaylık sinyali vermişti. Önceki dönem milletvekili Akif Ekici, Mesut Karavellioğlu ve Mehmet Uçar’ın da aday olacağı söyleniyor. Eski il başkanı Hayri Sucu’nun da aday olacağı gelen haberler arasında. 600 delegenin oy kullanacağı kongrede adayların kulis çalışmalarını sürdürdüğü belirtiliyor. CHP’de ilk defa bu kadar fazla aday ismi ortaya atılırken, kongrede büyük rekabet yaşanması bekleniyor. Aday sayısının fazla olması nedeniyle delegelerin de yoğunluk yaşadığı dile getirildi.

TEK DEĞİŞİKLİK NURDAĞI’NDA

İlçe kongrelerini tamamlayan CHP’de tek değişiklik Nurdağı ilçesinde yaşandı. Şahinbey’de başkanlığı yürüten Zeki Gürsel, Şehitkamil’de Coşkun Atalamış yeniden ilçe başkanı seçildi. İslahiye’de Mustafa Alıcı, Karkamış’ta Mehmet Polat, Nizip’te Haluk Kahraman, Yavuzeli’nde Ali Yılmaz, Oğuzeli’nde Onur Nafak da yeniden başkanlığa seçildi. Tek değişikliğin yaşandığı Nurdağı ilçesinde ise Tevfik Kılınç ilçe başkanlığı görevine getirildi.

MEVCUT BAŞKAN YENİDEN ADAY

CHP İl Başkanı Lütfü Demir, yeniden aday olduğunu söyledi. 9 Şubat’ta 600 delegenin kongrede oy kullanacağına dikkat çeken Demir, “Ben de yeniden adayım. Partimi 1989-1990 yıllarında olduğu gibi Gaziantep’te birinci parti yapmak istiyorum. Kimse gibi kişisel düşünmeden, partim için çalışacağım. Bugüne kadar haksızlığa da uğrasam asla küsmedim. Hep partim için çalıştım. Yine aynı şekilde davranacağım” ifadelerini kullandı.

15 Oca 2020 - 06:36 - Siyaset

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.