CHP Gaziantep milletvekili İrfan Kaplan’dan kıdem tazminatı tepkisi

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, "kıdem tazminatının fona devredilmesi demek; tam anlamıyla işçinin, emekçinin elinde kalan son güvencesini elinden almaktır" dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, nakit para olmadığı belirtilen işsizlik fonunu beslemek adına AKP iktidarının Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi adı altında emekçilerin kazanılmış hakkı olan kıdem tazminatının fona devredilmesi düzenlemesini sert bir dille eleştirdi. Kaplan, “Her şey bitti, şimdi de Saray, gözünü vatandaşın yıllarca çalışıp hak kazandığı kıdem tazminatına dikti” dedi.

Kaplan’ın açıklaması şu şekilde: “Kıdem tazminatı işçilerin emeklilikte bir ev, bir araba alma hayalidir, belki alacakları parayla çocuklarını okutma hayalidir. İşçinin alın teridir, yıllardır verdiği emeğin karşılığıdır.

Kıdem tazminatının fona devredilmesi demek; tam anlamıyla işçinin, emekçinin elinde kalan son güvencesini elinden almaktır.

Hükümet fon yaratmak için kendi şatafatından ödün vermek yerine, yine işçinin, emekçinin hakkına göz dikiyor. AKP İktidarı ne zaman zora düşse, kıdem tazminatını zayıflatma gündeme geliyor. Bu düzenleme kabul edilecek bir düzenleme değildir. Kıdem tazminatı, işçinin, emekçinin iş güvencesi, yıllarca biriktirdiği emeğidir. Senelerce asgari ücretle çalışan yurttaşlarımızın birikmiş paralarına el koymak isteyen AKP İktidarı, işçinin emekçinin hakkını bu düzenlemeyle gasp edecek. Bırakın bari yaşlılıklarında işçi, emekçi nefes alsın!” diye ifade etti. (BÜLTEN)

18 Haz 2020 - 10:29 - Siyaset

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.