CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep’i örnek gösterdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir takım etkinliklere katılmak için gittiği Düzce’de Gaziantep’i örnek gösterdi.

Son günlerde Suriyelilerin gitmelerine yönelik çıkışları ile dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Suriyelilerin gitmesine yönelik açıklamasında Gaziantep’le ilgili dikkat çeken bir örnek verdi. Bizim iş dünyamız Gaziantep’te oldukça iyi’ diye kentin iş dünyasından faydalanılması gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, ‘Suriyelilerin gitmesi lazım. Onların kendi ülkelerine gitmeleri lazım. Bu konudaki düşüncelerim gayet açık, gayet nettir. Bunu kamuoyu ile de paylaştım. Suriyeli kardeşlerimizle de paylaştım. Onların kendi ülkelerine gitmeleri lazım. Onların can ve mal güvenliğini sağlayarak, Suriye ile oturup bir masada konuşarak, bütün bu sorunların çözülmesi lazım. Onların evleri, yolları, okulları, kreşleri yapılarak, bunların yapımı ile ilgili finansmanın da Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği tarafından karşılanmasıyla bütün bunların hepsi yapılır. Avrupalılarla da konuştum. Avrupa Birliği yetkilileriyle de konuştum. Bizim iş dünyamız Gaziantep'te oldukça iyi. Dinamik bir iş dünyamız var. Onların zaten o bölgelerde fabrikaları vardı. O fabrikalarda hayata geçirilirse, işleri var, yolları var, okulları var, kreşleri var, hastaneleri var. Burada asgari ücretin yarısına niye sürünsünler. Kendi ülkelerine bu çerçevede göndereceğim. Irkçılık yapmayacağız. Bu milletin alnına ırkçılık lekesini asla sürdürmeyeceğiz. Onlar da bizim akrabalarımız, kardeşlerimiz. Ortak bir kültürümüz var. Ortak tarihimiz var. Onları kendi ülkelerine, onların özgür iradeleri ile göndereceğiz. Altyapısını oluşturarak" dedi. .

# chp

25 May 2022 - 16:30 - Siyaset

Mahreç   İha


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.