CHP'li Kaplan'dan 'Çoklu Baro' düzenlemesine sert tepki

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, AKP Hükümeti’nin “çoklu baro” sistemi düzenlemesini TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak sert bir dille eleştirdi.

Milletvekili Kaplan, Genel Kurulda yaptığı konuşmada: “Avukatların onurlu cübbelerine; hiçbir siyasi iktidar düğme eklemeye çalışamaz! Adaletin terazisiyle oynamanıza izin vermeyeceğiz” dedi.

Kaplan’ın TBMM Genel Kurul konuşması şu şekilde:

“AK Parti Hükümeti tarafından hazırlanan ‘çoklu baro’ düzenlemesi AVUKATLIK mesleğine karşı yapılmış bir sabotaj girişimidir. Çoklu Baro, ciddi bir siyasal kutuplaşma ve bölünmeye sebep olacak; Avukatları siyasi görüşlerine göre ayrıştırılacaktır. Çoklu Baro, Avukatlık mesleğinin ve Baroların siyasallaştırılmasıdır. Yargı bağımsızlığına vurulan bir darbe ve savunma bağımsızlığının yok olması demektir.

Barolar, siyasi partilerin yan kuruluşlarına dönüştürülemez. Mahkemeye siyaset karıştırılamaz. Avukatların onurlu cübbelerine; hiçbir siyasi iktidar düğme eklemeye çalışamaz!

Hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve Avukatlarımızın meslek onurları için “çoklu baro” teklifine karşıyız. Adaletin terazisiyle oynamanıza izin vermeyeceğiz.”

30 Haz 2020 - 21:10 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.