CHP’li Kaplan’dan optisyenlerle ilgili açıklama

CHP Gaziantep Milletvekili Eczacı ve Optisyen İrfan Kaplan, 30 Nisan tarihli kararla 17 günlük sokağa çıkma yasağı içinde kalan Optisyenler ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

CHP Gaziantep Milletvekili Eczacı ve Optisyen İrfan Kaplan, 30 Nisan tarihli kararla 17 günlük sokağa çıkma yasağı içinde kalan Optisyenler ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Kaplan, yaptığı yazılı açıklamasında 17 gün kapalı kalacak Optisyenlik müesse se lerinin hem ekonomik hem de sağlık anlamında doğru olmadığını ifade etti.

17 GÜN KAPATMA HEM SAĞLIĞA ERİŞİMİ ENGELLEYECEK HEM DE BU MÜESSESELERİ EKONOMİK SIKINTIYA SOKACAKTIR!

Ülke genelinde Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış̧ 8.000 Optisyenlik müessesesinin olduğunun altını çizen Milletvekili, pandeminin başladığı günden bu yana tıbbi cihaz satışına yönelik iş yerlerinin sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulduğunu ifade ederek, “Ne yazık ki 30 Nisan 2021 tarihi saat 17 itibariyle, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 17 günlük tam kapanma sürecinde Optisyenlik müesseselerinin muaf tutulmayarak, sokağa çıkma yasağı kapsamında kalacağı bilgisi verilmiştir. 17 gün bu yasak kapsamına alınması hem ekonomik hem de sağlık anlamda çok ciddi sıkıntılar doğuracaktır” dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI DERHAL BİR DÜZENLEME YAPSIN!

OPTİSYENLİK MÜESSESELERİ 17 GÜNLÜK YASAKTAN MUAF TUTULSUN!

Kaplan, “Göz ve görme tedavilerinde hastaların ulaşması noktasında Optisyenlik müesseseleri birinci adımdır. Sağlık hizmeti veren bu müesseseler 17 gün yasak kapsamına alınması sağlığa erişim hakkını kısıtlar. Özel ve devlet ayırmaksızın tüm hastanelerde Göz Poliklinikleri hastalara hizmet verirken, bu müesseselerin kapatılmasının hiçbir mantığı yoktur. 17 gün kapanma ile vatandaşlarımız gözlüklerini temin edemeyecek, alınan reçetelerin 10 günlük süresi içinde Optisyenlere müracaat edememiş olmalarından kaynaklı geri ödeme sisteminde mağduriyet yaşayacaklardır. Hem vatandaşlarımız sağlığa erişim noktasında mağduriyet yaşayacak hem de bu müesseseler ekonomik anlamda oldukça sıkıntıya gireceklerdir. Ne vatandaşı, ne sağlığı ne de bu müesseselerin hiçbir şekilde yararına olmayacak bu kapanma derhal geri çekilmelidir. Optisyenlik müesseseleri 17 gün yasak kapsamına alınmayarak, çalışmalarına devam etmelidir. Sağlık Bakanlığını konu ile ilgili ivedi olarak bir düzenleme yapması için göreve davet ediyorum.

01 May 2021 - 16:32 - Siyaset

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.