Çocuk istismarının affı olmaz!

İYİ Parti Gaziantep İl Kadın Politikaları Başkanı Işıl Kulaksız,

İYİ Parti Gaziantep İl Kadın Politikaları Başkanı Işıl Kulaksız, küçük yaştaki kız çocuklarına karşı istismar suçu işleyen erkeklerin bu kız çocuklarıyla evlenerek istismar suçundan affedilmesine yönelik bir tasarı hazırlandığını öğrendiklerini, bu düzenlemenin ‘mağduriyet giderme’ değil ‘istismarı teşvik yasası olacağını söyledi.

Çıkarılması planlanan bu tasarının yakın takipçisi olacaklarını söyleyen Işıl Kulaksız, “Bu tasarının önümüzdeki günlerde geçeceğine dair haberleri basından takip ediyoruz. İstismar suçunu evlenme koşullu bir düzenleme ile aklamaya çalışmak çocukların tekrar istismara maruz kalması demektir. İstismarı affeden bu düzenleme ‘mağduriyet giderme’ değil ‘istismarı teşvik yasasıdır’.

Türk Ceza Kanununa göre 12 yaş sınırının neye göre kamuoyu ile paylaşılmıştır. 12 yaş altına ise ağırlaştırılmış cezalar getirilmiştir. Yalnız 18 yaş altı gençlerimiz dahi çocuk sınıflandırılmasındayken bu kanun çok yetersizdir. Faillerin değil çocukların mağduriyetlerini önlemek elimizde!

İyi Parti Kadın Politikaları İl Başkanlığı olarak söylenen yasa tasarısına ve affa yönelik itirazımızı dile getirmek için bugün burada toplandık. İstismarcıları affetmek yerine çocukları koruyacak önlem ve istismar suçlarına karşı ağır cezalar istiyoruz” dedi.

09 Oca 2020 - 13:25 - Siyaset

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.