Cumhurbaşkanı Erdoğan: İhracat politikamızı görmek isteyen Gaziantep'e baksın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yatırım, istihdam, üretim, ihracat üzerine kurulu politikamızın ete kemiğe bürünmüş halini görmek isteyen Gaziant...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yatırım, istihdam, üretim, ihracat üzerine kurulu politikamızın ete kemiğe bürünmüş halini görmek isteyen Gaziantep'e baksın" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gaziantep'in Kurtuluşu'nun 100. Yılında 100 Hayırsever Eğitime Destek Kampanyası Ödül Töreni"nde konuştu.

"Gaziantep, bölgesinde ve dünyada örnek alınan bir kalkınma modeline dönüşmüştür"

Bir şehri düşman işgalinden kurtarmak elbette önemlidir. Ancak kurtuluşu asıl taçlandıran o şehrin insanıyla, alt yapısıyla, üst yapısıyla gelişmesidir, kalkınmasıdır. Gaziantep bunu başarmış bir şehirdir. Gaziantep sadece kendisiyle sınırlı kalmamış, bölgesinde ve dünyada örnek alınan bir kalkınma modeline dönüşmüştür.

"Kalkınmanın asıl şartlarından biri de eğitimli, yetişmiş, kabiliyetli iş gücüdür"

Her iş gibi kalkınmanın asıl şartlarından biri de eğitimli, yetişmiş, kabiliyetli iş gücüdür. Eskiler "bağış yağış gibidir" der. İş insanlarımıza ülkemize kazandıracakları okullar ve eğitim tesisleri için şimdiden teşekkür ediyorum.

"Para, mal, güç yerli yerine konulduğunda orada adalet olur"

Sadece 'komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' emrini tüm dünyaya hakim kılabilsek, emin olun şu yerküre üzerinde tek bir mağdur kalmaz. Para, mal, güç yerli yerine konulduğunda orada adalet, huzur, güven, güzellik olur. Aynı imkanlar yanlış ellere geçtiğinde orada zulüm, huzursuzluk olur. Sadece nefsi için çalışmak, biriktirmek, bunu toplumu ve bireyleri sömürerek yani zulmederek yapmak, Allah muhafaza bizi çok tehlikeli yerlere sürükler.

"Bütçelerimizde en büyük payı hep eğitim öğretime ayırdık"

Eğitim ve öğretimi önceliklerimizin başına aldık. Bütçelerimizde en büyük payı hep eğitim öğretime ayırdık, eğitimde alt yapıyı neredeyse baştan sona yeniledik, güçlendirdik. Derslik sayımızı 343 binden 601 bine yükselttik. Yaptığımız 714 bin yeni öğretmen atamasıyla eğitim öğretimin kesintisiz yapılmasını temin ettik. Öğretmenlerimizin dörtte üçü bizim dönemimizde göreve başladı. Üniversitemizin olmadığı il yok. Ülkemiz yüz binlerce öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Bugün artık her alanda ihtiyacını karşılayacak pırıl pırıl insan kaynağına sahip bir Türkiye var. İnşallah devlet-millet iş birliğiyle ülkemizi her alanda olduğu gibi eğitim öğretimde de hedeflerine ulaştıracağız.

İhracat politikamızı görmek isteyen Gaziantep'e baksın"

Bizim tek derdimiz var; ihracat, ihracat, ihracat ve bunu başaracağız. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat üzerine kurulu politikamızın ete kemiğe bürünmüş halini görmek isteyen Gaziantep'e baksın.

03 Ara 2021 - 21:00 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.