Cumhurbaşkanlığı, Gaziantep Baklavasını tanıttı

Cumhurbaşkanlığı resmi sosyal medya hesabından, Ramazan ayı boyunca her ilin yöresel özelliği öne çıkarıldı.

Bu kapsamda gastronomi kimliğiyle adından söz ettiren Gaziantep’in baklavacı esnafı tarafından yapılan baklava tatlısı #GönlümüzBirSoframızBir etiketiyle 50 saniyelik kısa videoda gösterildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in özel gayretiyle gastronomi dalında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağına" giren Gaziantep, gastronomisiyle markalaştı. UNESCO'nun aldığı kararla Türkiye'nin öncü şehri olan Gazi şehir, baklavasıyla da bilinirliliği en yüksek il özelliğiyle dikkati çekmeyi başardı. Kentle özdeşleşen baklava tatlısını bir kez de Cumhurbaşkanlığı sosyal medyadan ortaya koydu.

Cumhurbaşkanlığı, Gazi şehirle özdeşleşen baklava tatlısını sosyal medyadan tanıtımını yaptı. #GönlümüzBirSoframızBir etiketiyle sunulan kısa videoda baklavacı esnafının görüşleri alındı. Zengin tarihî kültürü, kendine özgü mutfağı ile meşhur Gaziantep’imizin, halkımızın ağızlarında ve gönüllerinde leziz tatlar bırakan baklavacı esnafının tüm Türkiye’ye selam söyledi.

21 May 2019 - 15:32 - Ekonomi

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.