Davutoğlu yeni partiyi kuruyor: Ekibinde kimler var?

AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık yapan Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti kurma hazırlıkları yaptığı iddia ediliyor.

Davutoğlu’nun Ramazan ayı içinde Diyarbakır’da büyük bir iftar programı için hazırlık yaptığı ve yeni partiye ilişkin “startı” buradan vereceği konuşuluyor.

DW Türkçe’nin haberine göre, Davutoğlu’nun yeni partisine ilişkin duyuruyu Diyarbakır’da yapması bekleniyor. Davutoğlu’nun parti kurma çalışmalarında sona yaklaştığı ve eski milletvekilleri dahil pek çok AK Parti’li ile birebir görüşmeler yaptığı belirtiliyor.

Kulislere göre, Davutoğlu’nun görüştüğü isimler arasında eski bakanlardan Mehmet Şimşek ve Cevdet Yılmaz ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da yer alıyor. Her üç ismin de Davutoğlu’nu geri çevirdiği iddia edildi. Davutoğlu’nu reddeden bazı isimlerin, seçim sonrasına kalan kabine değişiminde yeni ve daha aktif görev bekledikleri öne sürülüyor. Eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başçı ve eski milletvekili Ramiz Altun’un ise Davutoğlu ile birlikte hareket ettiği öğrenildi.

‘AMBLEM YEŞİL ZEMİN ÜZERİNE BEYAZ YONCA OLACAK’

Ahmet Davutoğlu’nun daha çok Diyarbakır, Batman, Bingöl gibi illerde etkin çalışma yürüttüğü, bazı il ve ilçe başkanlarıyla görüştüğü iddia ediliyor. Davutoğlu’nun sahaya daha çok Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde AK Parti’li olmayan muhafazakar Kürtleri yanına alarak çıkacağı söyleniyor. Bu arada yeni partinin ambleminin ise yeşil zemin üzerine beyaz dört yapraklı yonca olması planlanıyor.

‘BABACAN AYRI OLUŞUM İÇİNDE’ İDDİASI

AK Parti kulislerinde eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın da ayrı bir oluşum içinde olduğu da konuşuluyor. Yakın zamana kadar Davutoğlu ile birlikte hareket etmesi beklenen Babacan’ın, yeni oluşumda kendisini lider olarak görmek istemesi nedeniyle, Davutoğlu’ndan ayrı hareket ettiği belirtiliyor. Babacan’ın etrafında ise, halen AK Parti’ye mensup 35 kadar milletvekili olduğu ileri sürülüyor.

14 May 2019 - 09:26 - Siyaset

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.