DEVA Partisinden Valilik binası açıklaması: Yıkmayın, güçlendirin

DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya Gaziantep Valilik Binasının yıkım kararı hakkında konuştu.

DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya Gaziantep Valilik Binasının yıkım kararı hakkında konuştu.

Kaya, Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokol ile Valilik Binasının yıkılmasına karar verildiğini “Gaziantep Valiliği, binanın Deprem Performans Analiz Raporunu kamuoyu ile paylaşmalıdır” dedi.

“Kamuoyu vicdanı raporu görmeden binanın yıkılmasını asla kabul etmeyecektir” diyen Kaya, ”Yetkililer binanın depreme dayanıksız olduğunu iddia ediyor. 2018 Türkiye Bina Deprem Yönetmenliğine göre hareket edilecekse Gaziantep’te pek çok belediyenin, kamu binasının, apartmanın ve hatta çok sayıda okulun yıkılması gerekir” dedi.

Aynı yönetmenlikte gözden kaçırılan ya da görülmek istenmeyen maddelerin olduğunu ifade eden Kaya ”Güçlendirme çalışmaları da bu yönetmenlikte yer alıyor.Ülkemizde güçlendirme çalışmaları pek çok ilimizde uygulanmakta. Gaziantep Valiliği Binası için de güçlendirme yapılıp yapılamayacağı bağımsız kuruluşlar tarafından yapılacak analiz ile ortaya konulmalı.” Diye konuştu.

Yerel yönetimlerin olası depreme hazırlık yapma çalışmalarına karşı olmadıklarını ifade eden Kaya ”Bilindiği üzere depreme karşı dayanıksız binaların güçlendirme çalışmaları 2018 Türkiye Bina Deprem Yönetmenliği nde yer alıyor. Bu yönetmenlikte esaslar belli. Bir binanın güçlendirme maliyeti yapının toplam değerinin yüzde 40’nı aşmıyorsa güçlendirme yapılmalıdır. Eğer Valilik Binası’nın güçlendirme maliyeti bu şartlara uyuyorsa yıkımdan vazgeçilmeli güçlendirme y apılmalıdır.” Dedi.

Valilik Binası’nın ekonomik ömrünü tamamlamadığını bu binada pek çok kamu kurumunun hizmet verdiğini vurgulayan Kaya ”Bu binada hizmet ver en çeşitli kamu kurumları yüksek maliyetlerle yeni yerler kiralamak durumunda kalacak. Bu durum ekonomik krizin ağır şartlarının yaşandığı bir dönemde kamu bütçesine ek maliyet demek. Kamu bütçesi milletin bütçesi, milletin parası demektir. Bu parayı gereksiz alanlarda harcamak doğ r u değil” diyerek sözlerini tamamladı.

16 Oca 2021 - 16:31 - Siyaset

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.