Doğalgaz ve elektrik sayaçları 3 ay okunmayacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), koronavirüs salgınıyla mücadelede sosyal mesafe kuralına uyulabilmesi adına doğalgaz ve elektrik sayaçlarının...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), koronavirüs salgınıyla mücadelede sosyal mesafe kuralına uyulabilmesi adına doğalgaz ve elektrik sayaçlarının 3 ay boyunca okunmaması kararı alındığını duyurdu.

Ancak tüketiciye geçmiş dönem tüketim ortalamalarına göre fatura kesilmeye devam edilecek.

EPDK'nın açıklamasında geçici olacağı belirtilen uygulamaya dair "Uygulama sayaç okuma yapan çalışanların sosyal mesafelerini koruyamayacağı durumlar için geçerli olacak ve yalnız bu durumlar için kıyasen fatura yöntemi izlenecektir." denildi.

Açıklamaya göre Hesaplama şu şekilde yapılacak: "Mevsimsellik de dikkate alınarak tüketicinin son iki yılın ilgili ayına ait tüketim ortalamaları üzerinden, tüketicinin geçmiş tüketimi olmaması halinde ise emsal tüketim veya tüketici beyanına göre kıyasen faturalandırma yapılacaktır."

EPDK, uygulama sona erdikten ve sayaç okunduktan sonra, gerçek tüketim miktarına göre düzeltmenin yapılacağını belirtti.

Açıklamaya göre uygulama sonunda tüketicinin alacağı oluşması halinde ödeme anında yapılacak, tüketiciye borç oluşması halindeyse sayacın okunamadığı fatura dönemi kadar taksitlendirme yapılacak.

03 Nis 2020 - 10:47 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.