‘DÜNYA ASTRONOMİ GÜNÜ’NÜ KUTLADIK

‘DÜNYA ASTRONOMİ GÜNÜ’NÜ KUTLADIK Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Dünya Astronomi Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi. Büyükşehir Belediye...

‘DÜNYA ASTRONOMİ GÜNÜ’NÜ KUTLADIK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Dünya Astronomi Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından Tutulma Avcıları’nın katılımıyla Gaziantep Lisesi, Gülşen Batar Anadolu Lisesi, OSB Teknik ve Meslek Anadolu Lisesi, Gaziantep Merkez Anadolu Lisesi’nde düzenlenen etkinlikte, Gökbilim, Belgesel ve Astrofotoğraf anlatımları, Astronomi ve Tarih bilgileri ile birlikte Güneş ve Ay tutulmalarının Dünya kültürleri üzerindeki etkileri anlatıldı.

Öğrencilerden büyük ilgi gören etkinlikte Astrofotoğrafçı Kubilay Akdemir, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gezegenevi ve Bilim Merkezi tarafından organize edilen Yıldızlara Safari etkinliğinde ise gökyüzü meraklıları unutmaz iki gün geçirdi. Etkinlikte önce Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nde Arkeoastronomi, belgesel fotoğrafçılığı üzerine sunumlar yapılarak bilgiler verildi. Ardından, Rumkale'de gezegenlere, yıldızlara ve Samanyolu’na yolculuğa çıkıldı.

Uluslararası Astronomi Birliği (IAU), Galileo Galilei’nin teleskopla yaptığı ilk gökyüzü gözleminin 400’üncü yıldönümü olması sebebiyle 2009 yılını Dünya Astronomi Yılı ilan etti. UNESCO bu çağrıya ortak oldu, 2009 senesini Dünya Astronomi Yılı olarak kabul gördü.(TELGRAF)

17 Eki 2018 - 12:06 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.