Empati’den bir okul daha

Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği’nin yaptırdığı ikinci okul olan Şahinbey Empati İlkokulu’nun açılışı yapıldı.

Vali Davut Gül, yaptığı konuşmada hayırseverlerin hayatın her alanına dokunduğunu belirterek Gaziantep’in her köşesinde bunun görülebileceğini kaydetti. Törene, Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gülden Gül Hanımefendi, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, protokol ve dernek üyeleri katıldı.

On yıllık bir geçmişi bulunan Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği’nin bir sivil toplum kuruluşu olarak yapmış olduğu çalışma ve faaliyetlerindeki istikrarın takdir edilecek bir durum olduğunu aktaran Gül, “Derneğimizin çalışmalarını takip ediyor, on yıllık geçmişinde iki tane okul yaptırdığını görüyoruz. Bunun kadınların eliyle yapılmasını ise ayrıca önemsiyoruz. Bundan sonraki süreçte bu okullarda eğitim gören iki bin öğrenci ile ilgili planlarının olması bunun geçici bir heves olmadığını bizlere gösteriyor. Yaptıkları çalışma ve faaliyetleri sahiplenerek takip etmek bu yapılan güzel işleri daha da kıymetli hale getiriyor” ifadelerini kullanarak dernek kurucularından, üyelerine kadar emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gaziantep’e on yıllık süreçte iki okul kazandırmış olmanın verdiği mutluluğu dile getiren Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hale Konukoğlu, “Dokuz yıl önce dokuz derslikli bir köy okulu hayali ile çıkılan eğitim neferleri yolculuğunun son durağı olan Şahinbey Empati İlkokulundayız. 4 yıl arayla Gazi şehrimize iki ayrı okul kazandırmanın gururunu yaşıyoruz” diyerek bağışta bulunan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği 2014-2017 dönem başkanı Zeynep Konukoğlu ise dernek tarafından yaptırılan ikinci okulun heyecanını yaşadıklarını belirterek Şahinbey Empati İlkokulu’nun iki bin öğrenciye eğitim ve öğretim yuvası olacağını söyledi.

Konuşmalar sonrasında bağışta bulunan hayırseverlere plaket takdim edilerek okulun açılışı gerçekleştirildi, sınıflarda öğrencilerle bir araya gelindi.

Törene, Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gülden Gül Hanımefendi, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, protokol ve dernek üyeleri katıldı.

11 Eki 2019 - 18:08 Gaziantep- Gaziantep Haber

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.