Engelsiz Yaşam Merkezi umut oluyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince yaklaşık iki ay önce faaliyete geçirilen Engelsiz Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, bireysel ve grup eğitimlerin yanı sıra sanat ve spor kurslarıyla engellilere umut oluyor.

Gaziantep'te Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuveyt Fonu'ndan "Suriyeli Mültecileri ve Türkiye'de Onları Ağırlayan Toplulukları Destekleme Hibesi" kapsamında 5 milyon dolar hibe alınan ve yaklaşık 2 ay önce Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından açılışı yapılan merkez, faaliyetleriyle engellilerin yaşamına dokunuyor.

Şahinbey ilçesinde Burç Ormanı yanında tahsis edilen arsa üzerine, 13 bin 800 metrekare kapalı, 18 bin 640 metrekare de açık alanda kurulan ve tüm engel gruplarına hizmet veren merkez, engellilerin sosyal yaşama dahil olmalarına katkı sağlıyor.

0-40 yaş arasındaki engellilerin kabul edildiği merkez, bireysel ve grup eğitimlerin yanı sıra müzik, güzel sanatlar, ahşap, robotik kodlama ve gastronomi mutfağı gibi sosyal atölyeleri, yüzme havuzu ve spor salonuyla hizmet veriyor. Kendi kendine yetecek mutfak bilinci öğretilen engellilere, spor salonunda kurulan parkurlarda ince ve kaba motor sistemlerini geliştirici egzersizler ve nefes egzersizleri de yaptırılıyor.

21 May 2019 - 17:03 - Gaziantepspor

Mahreç  Telgrafspor Servisi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.