Erdem’li öğrenciden Türkiye derecesi

81 ilden 330.000 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen TÜBİTAK 4007 Şanlıurfa Bilim Şenliğinde Erdem Koleji öğrencisi Ceren Sönmez Türkiye 2.’si oldu....

81 ilden 330.000 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen TÜBİTAK 4007 Şanlıurfa Bilim Şenliğinde Erdem Koleji öğrencisi Ceren Sönmez Türkiye 2.’si oldu.

Türkiye’nin farklı bölgelerinden genç mucitleri bir araya getiren TÜBİTAK 4007 Şanlıurfa Bilim Şenliği, hayal güçleri ve yaratıcılıkları ile projelerini geliştiren gençlerin çalışmalarını sergilemelerine olanak sağladı.

Erdem Koleji’nin “Beyazlık Sensörlü Akıllı Diş Fırçası” projesiyle katıldığı bilim şenliğinde projenin amacı; diş fırçalama alışkanlığının kazanılması ve insanların dişlerini korumaya özendirmek amacıyla robotik ve mekatroniğingirdiği birçok alanda kullanılan elektronik bir sensör olan renk sensörleri, cihazda kullanıcının dişlerini görünür bir hedefe ulaştırmak için beyazlık derecesini ölçüyor. Bir mobil uygulamaya gönderilen bilgiler takip edilerek, uygulamaya gönderilen bilgiler takip edilebiliyor. Ayrıca uygulama dişlerin fırçalanması için hatırlatma yapıp yeterli sürede fırçalanıp fırçalanmadığını takip ediyor. Bu amaç doğrultusunda yarışmaya katılan Erdem Koleji, “Beyazlık Sensörlü Akıllı Diş Fırçası” projesiyle Türkiye 2.’si oldu. Projenin standına ziyaretçilerin ilgisi yoğundu. Büyük beğeni toplayan proje katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Bilim Şenliği süresince öğrenciler ve ziyaretçiler gruplar halinde geldikleri şenlik alanında, stantlarda uygulamalı olarak sergilenen bilimsel çalışmaları görme ve uygulama fırsatı buldular. Hem bilimle tanışan hem de bilimsel çalışmaların nasıl yapıldığını uygulamalı olarak gören katılımcılar, keyifli anlar yaşama fırsatı buldu.

Ödüller a kademisyenlerden oluşan jüri değerlendirmesi sonrası İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin TURAN tarafından takdim edilerek program sonlandırıldı .

23 Eki 2018 - 12:41 - Eğitim

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.