Erkek egemenliğini kadınlar eşitleyecek

‘Erkek egemen dünyada kadın olmak çok zor. İnanıyorum ki, kadının çalışkanlığı ve inancı bu egemenliği eşitleyecek’ diyen Sevgi Erdemoğlu ile iş yaşamını Merinos’u konuştuk.

Sevgi Erdemoğlu, Merinos Halı Mobilya Şirketi Direktörü ve Selin Beauty Center’i Gazianteplilerle buluşturan isim. ‘Erkek egemen dünyada kadın olmak çok zor. İnanıyorum ki, kadının çalışkanlığı ve inancı bu egemenliği eşitleyecek’ diyen Sevgi Erdemoğlu ile iş yaşamını Merinos’u konuştuk.

Sevgi Erdemoğlu, 2005 yılında Erdemoğlu Holding bünyesindeki Merinos Halı ve Mobilya’da iş hayatına başladı. Yıllarca aktif yöneticilik yapıp tecrübe kazandıktan sonra kendi yatırımlarına yönelmeye karar verdi. Güzellik ve Kozmetik sektörünün güçlü markası olan Selin Beauty Center’nin Gazianteplilerle buluşmasını sağlayan Sevgi Erdemoğlu, bu alanda da kendisini geliştirip markalaşmayı hedefliyor.

İş dünyasına atıldıktan sonra kadın olmanın zorluklarını yaşadığını belirten Erdemoğlu, ‘Erkek egemen dünyada kadın olmak zor. Bu coğrafyada ise durum daha da zorlaşıyor. Günümüz de hala kız çocuklarını okula göndermeyen, çalışmasına müsaade etmeyen ve şiddet uygulayan aileler var. Bu tabuları yıkmak tamamen biz kadınların elinde. 15 yıl önce organize sanayide işletme içerisinde kadın çalışan hemen hemen hiç yokken ben elimde not defterim gezerdim. Üretimde çalışan erkek personel olduğu için bana alışmaları uzun bir süre aldı. Ben de bir süre cinsiyet ayrımcı bakışların tedirginliğini yaşadım ama başarı ve güce inandığım için hayallerimin peşinden gittim. İnanıyorum ki kadının çalışkanlığı inancı ve gücü bu egemenliği eşitleyecek’ dedi.

Kadınların büyük ilgi gösterdiği Selin Beauty Center ile ilgili de konuşan Erdemoğlu, ‘Birinci sınıf ve üst düzey cihazlarla aslında klinik tarzı bir konsept oluşturduk. Burada w-lab dermokozmetik ürünleri satışıyla birlikte, protez tırnak nail art cilt bakımı, lazer epilasyon, bölgesel zayıflama ve şekillenme, kalıcı makyaj ve birçok farklı işlemle hizmetteyiz. Kadınları sihirli ve özel dokunuşlarla daha da güzelleştirmek için hizmet vermeye başladık. Yenilikçi ve heyecanlı bir ruhum olduğu için şehrimize ilkleri yaşatmak istedim merkezimizdeki cihazların bir kısmı bu yörede ilk defa kullanılmaktadır. Eğitimli ve uzman kadromuzla en özelini ve güzelini yapmak için çalışmaktayım’ şeklinde konuştu.

MERİNOS VOLEYBOL SOSYAL SORUMLULUK PROJESİDİR

Merinos Voleybol takımı ile ilgili de konuşan Sevgi Erdemoğlu, ‘Takımı kurma amacımız aslında sosyal sorumluluk projesi olmasıdır. Gaziantep il ve ilçelerindeki imkânı olmayan yetenekli ve başarılı kız çocuklarını gelecekte güçlü saygın ve mevki sahibi kendine güvenen kadınlar olarak yetiştirmeleri için bu yola çıktık. Çalışmalarımıza başladıktan sonra gördük ki, yetenekli ama imkânları kısıtlı kızlarımız var. Aileleriyle konuşup destek alarak kız çocuklarının Merinos Kadın

Voleybol Kulübü çatısı altında burs ve teknik donanım ihtiyaçlarını karşıladık. Kızlarımızın sayısı her sene artmakta. A Milli formalı 14 oyuncumuz, 48 genç yıldız ve alt yapımızda yetişmekte olan 110 kızımızla istikrarlı bir şekilde yolumuza devam etmekteyiz. Mavimiz Ata’nın gözlerinden kadının gücü mavi meleklerden diye güzel bir slogan oluşturduk. Erdemoğlu ailesi olarak kadına her zaman destek olup başarısını ve gücünü eğitimle ve sporla göstermeye kararlıyız’ ifadelerine yer verdi.

08 Mar 2022 - 13:33 -


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.