Esnaf ve KOBİ’ler sahipsiz bırakıldı

GGC’Yİ ZİYARET EDEN DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI UYSAL: Esnaf ve KOBİ’ler sahipsiz bırakıldı Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Dem...

GGC’Yİ ZİYARET EDEN DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI UYSAL:

Esnaf ve KOBİ’ler sahipsiz bırakıldı

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti İbrahim Ay ve yönetim kurulunu ziyaret etti. Uysal, ülkede bir ekonomik kriz yaşandığını belirtirken, büyük işletmelerin borçlarının yeniden yapılandırıldığını ancak küçük esnaf ve KOBİ’lerin sorunlarının görmezden gelindiğini söyledi.

Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal’a ziyarette Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ertan Küçükay, Genel Başkan Yardımcısı Rıfat Melih Aktaş, Demokrat İl Başkanı Erdal Cömert ve Gaziantep teşkilatı eşlik etti.

YAŞANANLARIN FOTOĞRAFINI ÇEKELİM

Gaziantep’e çeşitli temaslarda bulunmak üzere gelen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal teşkilatlarla zaman zaman bir araya geldiklerini, yaşananları birinci elden dinlemek istediklerini söyledi. Uysal, “Bir seçim dönemini geride bıraktık. Zaman zaman teşkilatlarımla bir araya geliyoruz. Çok derinden işleyen bir iktisadı kriz ortada. Gaziantep, Türkiye’de her manada ciddi bir üretim ihracat merkezi. Aynı zamanda komşu olması dolayısıyla Suriye meselesini en canlı hissedildiği bir nokta. Özellikle Antep’ten başlayarak sivil toplum örgütleri başta olmak üzere esnaf birliğimizle, Gazeteciler Cemiyeti ile parti teşkilatlarımızla bir araya geldik. Yaşananların fotoğrafını çekelim, birinci elden bilgi alalım dedik. Bugün bu maksatla Gaziantep’teyiz” ifadesini kullandı.

TÜRKİYE KALICI TEDBİRLER ALMAK ZORUNDA

Yaşanan sıkıntılara değinen Uysal Türkiye’de kalıcı tedbirlerin alınması gerektiğine vurgu yaptı. Genel Başkan Uysal, “Elbette Türkiye’nin her noktasında, mahiyeti biraz değişse de ortak sıkıntılar silsilesi var. Bütün bunları değerlendirdiğimizde Türkiye hakikaten geçici tedbirler değil radikal, kalıcı tedbirler almak zorunda. Aksi takdirde aldığımız bilgilere göre çok kısa vadede Antep’te 22.500 civarında istihdam dışı kalmış işten çıkarılmış insanlar var. Belli bir şekilde bu sayının artacağını görüyoruz. Son bir yıl içerisinde bugün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı bir araştırma merkezinin yayınladığı raporda yüzde 5 civarında çiftçi iştigal alanın dışında kalmış. 2.50 civarında da esnaf iş bırakmış. İşverenleri işsiz hale getirerek, Türkiye bu sürecin içerisinde çıkamaz. Özellikle esnaf ve KOBİ’lerimizin maalesef bu iktidar cenahında bir sahibinin olmadığını biliyoruz. Büyük sermayenin milyarlarca dolarlık bankalara devletin kimi kuruluşlarına borcu olanların yapılandırmasını garanti altına almak altına bir çerçeve, anlaşma ortaya koyarken Türkiye Bankalar Birliği ve BDDK özellikle, 15 milyonun altında borcu olan küçük orta ölçekli esnaflarımız için sadece bir telkinle tavsiye kararıyla yetindiğini görüyoruz. Bu açıdan hem esnaflarımızın sesini duyurmak hem KOBİ’lerimizin sesi olmak için Gaziantep’te olmayı önemsedik.

SAHADAN BAKTIĞIMIZDA KRİZİN ÇOK DERİNDEN İŞLEDİĞİNİ GÖREBİLİYORUZ

Basın camiamız kâğıdın ithalata dayalı olarak fiyatın artmasından dolayı ciddi sıkıntılar yaşıyor. Pek çok sektör sıkıntılar yaşıyor. Saraydan baktığımızda kriz olmayabilir ama sahadan baktığımızda krizin çok derinden işlediğini görebiliyoruz bütün bunları birinci elden dinlemeye, izlemeye çalışıyoruz.”

KOORDİNASYON İÇERİSİNDE SEÇİMLERE HAZIRLANIYORUZ

Yaklaşan yerel seçimler hakkında da açıklamalarda bulunan Genel Başkan, “Bir siyasi parti bir seçim bitti mi diğer seçime hazırlanır. Türkiye’de siyasetin mahiyeti 16 Nisan referandumuyla belirli ölçüde değişti. Bu değişen şartları da iyi anlayarak elbette iktidar bir taraftan kendisi için ittifak yapmaya hak kabul ederken kendisi dışındaki muhalefet partilerinin siyasal alanda efekte ederek, bir takım potansiyel suçlar icat ederek, zihinleri bulandırarak, kendi karşısında bir birliğin olmasını istememekte. Elbette yerel seçimlerin kedi içinde mahiyetleri, özel şartları var. Ama bu değişen siyası iklimde ister istemez siyasi partilerde farklı değerlendirmeler yapmaya mecbur. Biz kendi özelimizde elbette Gaziantep başta olmak üzeri bu yerel seçimlerde de teşkilatlarımız ve genel merkezle beraber koordinasyon içerisinde bir hazırlığı güdüyoruz.”

KONUŞULMUŞ BİR İTTİFAK ÇERÇEVESİ YOK

İttifakla ilgili açıklamalarda bulunan Uysal, “İttifakla ilgili bugün oturulmuş, konuşulmuş bir ittifak çerçevesi yok. Yerelin kendine has şartları var. İstesek de istemesek de ister resmi olarak ister fiili olarak bu süreç işliyor. Ama bizim temel önceliğimiz elbette demokratik olarak kendi temel iddiamızı başarıya ulaştırabilmek adına bu çalışmaları yapmak. Bütün bunların alt yapısını bugünden itibaren yapıyoruz. Çok uç noktada sözler söyleyerek kendimizi bağlamanın bir manası yok. Mecliste bulunan siyasi partiler olmak üzere herkes kendi hazırlığı yapacak.”

YASAL BOŞLUKLAR GİDERİLMELİ

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ise Gaziantep basını hakkında bilgiler verdi. Ay, “Gaziantep basın yönünden zengin bir şehir. 24 tane günlük gazetemiz, 6 tane televizyonumuz var. 2’si uyduda yayın yapıyor 4’ü ise karasalda.10’un üzerinde haftalık gazetemiz var. Gazeteciler Cemiyeti Güneydoğu’nun en önemli STK’larından birisi. Başkanlığın Basın Yayın Enformasyon’un gördüğü tek cemiyetiz. Bu sektörün en büyük sorunlarında birisi basın yasasıdır, ivedilikle değişmelidir. Her önüne gelen gazete açabiliyor. Şartların yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. Örneğin sarı basın kartı zorunluluğu getirilmeli. Bu konu sektörün kanayan yarasıdır. Gaziantep’te de Türkiye’nin her yerinde de aynı. Bunun yasalaşması lazım, yasalaşmazsa tehlikeli boyutlara ulaşır.”

SORUN TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE AYNI

Sektörün yaşadığı sıkıntıları da paylaşan Ay, “Gazetelerimizde güç birliği kesinlikle lazım. 14 tane resmi ilan alan gazetemiz var. Bizim gelir payımız her geçen gün düşüyor. Biz 5 yıl önce bir gazete için resmi ilanda 20 bin ilan alırken bugün 12 bin alıyoruz. Yerel basına bıkıyorsunuz adeta can çekişiyor. Sorun Türkiye’nin her yerinde aynı. Bugün gazetenin tüketimi olan kâğıt, kalıp, boya, hepsi ithal dövizle temin ediliyor. Dövizin artışında sonra bizim ürünlerde yüzde 400’ün üzerinde zam geldi. Döviz şuanda düşüyor ama en ufak bir nokta da düşüş olmadı. Şuan yerel basın can çekişiyor. Bu şartlarda nasıl ayakta duracağız? Bu konuda yerel medyanın sorunlarını meclise taşımanızı istiyoruz. Cemiyetimiz her zaman tüm siyasi partilere eşit mesafededir” diyerek ziyaretten memnuniyetini dile getirdi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, konuşmaların ardından Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti İbrahim Ay’a plaket hediye etti. (TELGRAF)

18 Eki 2018 - 18:08 - Siyaset

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.