‘Futbol günah’ diyen ailesine rağmen Gaziantep’in efsane futbolcusu oldu

Gaziantep’in yetiştirdiği en büyük futbolculardan birisi olan İzzettin Yazaroğlu’nu herkes Safçı Aziz olarak tanıdı. Futbol oynamayı günah sayan ailesine rağmen futbolcu oldu. Bütün maaşını ayakkabıya harcardı.

İzzettin Yazaroğlu kimdir?

İzzettin Yazaroğlu 1941 yılında Gaziantep’te doğdu. 1958 yılında Özgençlik mahalli takımında futbola merhaba dedi. Gaziantep Gençlik takımına transfer oldu. Bir yıl Reyhanlı’da oynadıktan sonra tekrar Gençlik kulübüne döndü. Futbola son noktayı Gençlikspor takımında koydu. Yıllarca Kuru Kafalar ve Gaziantep karmalarında forma giydi. Futbolculuğu bıraktıktan sonra idareci olarak da yıllarca hizmet verdi.

SAFÇI AZİZ LAKABINI NEREDEN ALDI?

İzzettin Yazaroğlu gerek yapı itibariyle gerekse sert futboluyla adından söz ettirirdi. Çok ağır çamurlu sahalarda topu 20 metre ileri atmak dahi imkansızken Safçı Aziz topa öyle bir burun vururdu ki, bir kaleden diğerine gönderirdi.

40-50 metreden burun vurarak çok gol attı. Bu nedenle herkes ona Safçı Aziz lakabını taktı. Gaziantep futboluna Safçı Aziz olarak damgasını vurdu ve efsaneleşti.

MAAŞINI AYAKKABIYA HARCARDI

O dönemlerde futbolcuların en büyük sıkıntılarının başında malzeme gelirdi. Özellikle ayakkabı bulmak meseleydi. Kör Celal, Burun Hayri, Durdu Güçlü ayakkabı dikerdi. Maddi imkansızlıklar da had safhada olduğu için çoğu futbolcu ayakkabı alamazdı.

Safçı Aziz Tekel’de labirent olarak çalışırdı. Aldığı maaşı gider ayakkabı diktirmek için harcardı. Birçok kez arkadaşlarının da ayakkabı parasını ödemişti.

SAFÇI AZİZ’E ÖZEL AYAKKABI DİKİLİRDİ

Saftı Aziz ayakkabı diken Burun Hayri, Kör Celal ve Durdu Güçlü’ye ayakkabı dikmeleri için çok para verirdi. Bu nedenle çok sevilirdi.

Safçı Aziz’e özel ayakkabılar dikerlerdi. Çok iyi ve sert burun ile vurduğu için onun ayakkabılarının önüne sert tabaka yerleştirirlerdi. O ayakkabılarla çok gol attı Safçı Aziz.

AİLESİ FUTBOL OYNAMAYI GÜNAH SAYARDI

Safçı Aziz 6 kardeşti. Tüm kardeşleri hocaydı. Futbol oynanmasına da günah olarak bakarlardı.

Bu nedenle Safçı Aziz’in de futbol oynamasına hep karşı çıkarlardı.

Ancak Aziz asla vazgeçmedi futboldan. Tüm kardeşlerine futbolcu olduğu için iş buldu.

SADECE GENÇLİKSPOR DEĞİL GAZİANTEP ÇOK SEVDİ

Safçı Aziz sadece Gençlikspor’un değil, tüm Gaziantep’in en sevdiği futbolculardan bir tanesi idi. Sahada çok sertti. Ancak saha dışında herkese karşı melek gibiydi. Bu nedenle taraflı tarafsız herkes Aziz’i çok sevdi.

GENÇLİKSPOR’DA EFSANELEŞTİ

Safçı Aziz futbola amatör olarak Gençlikspor’da merhaba dedi. Yine Gençlikspor’da nokta koydu.

Arada bir yıl Reyhanlıspor’a gitti. Onun dışındaki tüm hayatı Gençlikspor’da sürdü. Futbolculuğu bıraktıktan sonra dahi Gençlik’ten kopmadı ve idarecilik yaptı.

OYNAMADIK SAHA BIRAKMADI

Safçı Aziz Gaziantep’te bulunan tüm sahalarda futbol oynadı. Karşıyaka, Deşlitarla, Kırkayak, Zerdalılık sahalarında futbol oynadı.

Gaziantep’in en fazla futbol oynayan futbolcularından bir tanesi olarak tarih sayfalarındaki yerini aldı.

ORTA SAHADAN GOLLER ATTI

Safçı Aziz toplara öyle bir burun vururdu ki, tutmak imkansızdı. Orta sahadan burun vuruşları ile çok gol attı. Frikik olduğu zaman mesafe tanımazdı.

Birgün Adana Demirspor ile maça gitmişlerdi. Orada da yine orta sahadan bir burun vuruşu ile gol attı. O golden sonra Demirspor yöneticileri Safçı Aziz’i çok istedi. Ancak Gaziantep’ten ayrılmak istemediği için gitmedi.

18 Tem 2020 - 15:08 -

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.