İbrahim Apa'dan aday olmama kararı: 2 dönem yeter!

GAİMDER Başkanı İbrahim Apa, Mart ayında yapılması planlanan genel kurulda yeniden aday olmayacağını açıkladı. 2 dönemdir başkanlık yapan Apa, yeni fırsat ve oluşumların önünü açmak amacıyla bu kararı aldığını söyledi.

GAİMDER Başkanı İbrahim Apa, Mart ayında yapılması planlanan genel kurulda yeniden aday olmayacağını açıkladı. 2 dönemdir başkanlık yapan Apa, yeni fırsat ve oluşumların önünü açmak amacıyla bu kararı aldığını söyledi.

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER)'in Ocak ayında yapılması planlanan 18.Olağan Genel Kurulu, koronavirüs tedbirleri kapsamında, derneklerin genel kurulları ertelendiği için, koşulların uygun olduğu ilk tarihte yapılacak.

İMKON Yönetim Kurulu Üyesi ve GAİMDER Başkanı İbrahim Apa, genel kurulun muhtemelen Mart ayında yapılacağını belirtirken, 2 dönemden beri onurla ve gururla yaptığı Başkanlık görevine, yeni isimlere yol açmak ve imkan sağlamak adına, aday olmayacağını açıkladı. Uzun süre önce aldığı kararını hayata geçirmeye hazırlanan Apa, göreve talip olan meslektaşlarına da şimdiden başarılar dileyerek "Bu göreve talip olan her arkadaşım, hizmet bayrağını dalgalandıracak kabiliyettedir" diye konuştu. Apa, “Koltuklar gelip geçici. Aslolan kişiler değil, GAİMDER'in kurumsal yapısı ve sürekliliği. Bugüne kadar asla ödün vermediğimiz kurumsallık anlayışımız, inanıyorum ki yeni göreve gelecek arkadaşlarımız tarafından da aynı hassasiyet ve aynı çizgide devam ettirilecektir. Bundan en küçük bir şüphem yok” dedi.

"KENTİMİZİN SAĞLIKLI BÜYÜMESİNE KATKI SAĞLADIK"

İbrahim Apa, GAİMDER çatısı altında 2 dönem başkanlık ve öncesinde 3 dönem ise Yönetim Kurullarında hizmet verdiğini hatırlattı. Görev süresi boyunca, derneğin kurumsallaşma yönündeki gelişimine katkı sağlamaya ayrı bir önem verdiğini belirten İbrahim Apa, GAİMDER'in mevcut yapısıyla sadece Gaziantep'in değil, ülke genelindeki sayılı meslek örgütlerinden birisi haline geldiğini ifade etti. Bu başarıyı yönetim organlarında birlikte görev yaptığı çalışma arkadaşları ve üyelerin desteğiyle hep birlikte yakaladıklarının altını çizen Apa "Görev sürem içerisinde hiçbir zaman "ben" demeden, "biz" anlayışı içerisinde hareket ettik. Kurumsal çizgimizden hiçbir zaman taviz vermedik. Yapı sektörünün her yönüyle gelişimine katkı sağlamak için elimizden geleni yaptık. Kentimizin sağlam zeminler üzerinde, sağlıklı yapılaşmasına katkı sağlamak amacıyla Gaziantep İmar Yönetmeliği, Otopark Yönetmeliği, Yapı Denetim Kanunu'na ve Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılmasına Gaziantep olarak etkin şekilde müdahil olduk. Görüş ve düşüncelerimizi kısmen de olsa hayata geçirdik. Meslek Yasası'nda, her ne kadar eleştirdiğimiz bölümleri ve eksiklikleri olsa dahi, özellikle son yapılan değişiklikte, ülkemiz adına yeterli olmasa da GAİMDER'in çok büyük katkıları olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Ülke genelinde sektörün kaderini belirleyen yasa ve yönetmeliklerde gerek Yönetim Kurulu Üyesi olduğum İMKON, gerekse GAİMDER olarak bunun ülkemizin yararına bir hizmet politikasına dönüşmesine vesile olduk" dedi.

"İSTİŞARE VE DİYALOGLA, ÇÖZÜM ODAKLI BİR HİZMET ANLAYIŞI"

Gaziantep'in yapısal anlamda gelişirken, bu gelişimin sonucunda sektörün karşılaştığı sorunları da anında masaya yatırdıklarını vurgulayan Apa, problemlere çözüm üreten, dinamik bir yönetim anlayışı içerisinde olduklarını hatırlattı. Apa "Görev süremiz boyunca, şehrimizin Sayın Vali'leri ve milletvekilleri başta olmak üzere Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarımızla, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve altyapı kuruluşlarının birbirinden değerli yöneticileri ile istişare ve diyalog içerisinde hareket ettik. TEDAŞ, GASKİ, GAZDAŞ, TÜRK TELEKOM ve diğer internet sağlayıcı şirketler ile sürekli iletişim halinde olduk. Altyapısı olmayan bölgelerde meslektaşların sorunlarının çözümü noktasında tek tek çözüm aradık ve büyük kısmında sonuca ulaştık. Bu anlayış içerisinde belirli periyodlarla düzenlediğimiz istişare toplantılarıyla, meslektaşlarımızı belediye başkanlarıyla aynı masanın etrafında buluşturup, birlikte çare aradık. Bazen çözüm bulduk, bazen sorunların giderilmesi noktasında fayda sağlayamadık. Bazı noktalarda öz eleştiri yapmamız gereken hususlar oldu. Pandemi döneminin de etkisiyle son dönemde tamamlayamadığımız çalışmalar da oldu. Ancak genel anlamda, tüm yaptıklarımız, üyelerimizin bize sağladığı güç ve destek sayesinde gerçekleşti. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

"HASILAT PAYLAŞIMI MODELİ VE KENTSEL DÖNÜŞÜM YAYGINLAŞMALI"

Gaziantep'in toplu konut sorununa çözüm bulabilmek amacıyla GAİMDER olarak, şehrin yöneticilerine alternatif çözüm modelleri ürettiklerini de hatırlatan Apa "Bu kapsamda, Hasılat Paylaşımı Modeli'ni ortaya koyduk. Konunun uzmanlarını Gaziantep'e davet ederek, seri toplantılar yaptık. Önemli bir mesafeye geldiğimizi düşünüyorum. Konuta en fazla ihtiyaç duyan kesime, uygun koşullarda konut üretebilme adına bu modelin yaygınlaşmasını ve kentsel dönüşümün, özel sektörün de desteğini alarak, artarak devam etmesini önemsiyorum" ifadesini kullandı.

"KURUMSAL ÇİZGİMİZDEN ASLA ÖDÜN VERMEDİK"

İbrahim Apa, demokrasiye inanmış bir isim olarak ve bunun gerekliliklerini de yerine getirmek adına 2 dönem Başkanlık yaptığı GAİMDER'deki mesaisine, yapılacak genel kuruldan sonraki süreçte "sade bir üye" olarak devam etmek istediğini belirtti. 2 dönem görev alma kararının yeni verilmiş bir karar olmadığını ifade eden Apa "Almış olduğum bu kararın temelinde, yeni gelecek arkadaşların önünü açmak, imkan sağlama düşüncesi yatmakta. Yaşadığımız kente hizmet etmek için bir makamda bulunmak şart değil anlayışını hep yanında taşıyan birisi olarak, şunun altını çizmek isterim. Evet başkanlığa aday değilim. Makamı bırakıyorum ama makamın sorumluluğunu bundan sonraki süreçte üzerimde taşıyarak, sektörün sorunları ve çözümlerinde elim daima taşın altında olacaktır. Koltuklar gelip geçici. Aslolan kişiler değil, GAİMDER'in kurumsal yapısı ve sürekliliği. Bugüne kadar asla ödün vermediğimiz kurumsallık anlayışımız, inanıyorum ki yeni göreve gelecek arkadaşlarımız tarafından da aynı hassasiyet ve aynı çizgide devam ettirilecektir. Bundan en küçük bir şüphem yok.

"BU GÖREVE TALİP OLAN HER ADAY KIYMETLİDİR"

Kongre sürecine girdiğimiz bu dönemde, göreve talip olan arkadaşlarımın sayısı ne kadar çok olursa, şahsım olarak o kadar çok mutlu olmaktayım, gurur duymaktayım. Adaylar kim olursa olsun, seçilsin veya seçilmesin, bu göreve talip olan her isim benim için çok kıymetlidir. Kovid-19 salgını nedeniyle Mart ayından önce yapılması mümkün gözükmeyen, sonraki süreçte de, yasal izinleri alınmış ve hiç kimseyi sağlık açısından en ufak bir tehlikeye maruz bırakmadan yapılacak genel kurulumuzda, aday olmak isteyen arkadaşlarıma şimdiden başarılar diliyor, genel kurulumuzun sektörümüze, kentimize ve ülke yararına hayırlı olmasını diliyorum. Görevimizi teslim edene kadar, bugüne kadar ortaya koyduğumuz performansa aynı şevkle devam edip, bayrağı yeni arkadaşlarımıza teslim edeceğiz. Görev süremiz boyunca bize destek olan Vali'lerimize, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarımıza, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'müze ve tüm mülki amirlerimize, Ticaret Odası'na, STK temsilcilerine, altyapı kuruluşlarındaki değerli bürokratlarımıza, AYKOME'deki çalışma arkadaşlarımıza, 2 dönem birlikte görev yaptığım Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerime, derneğimizin tüm üyelerine, fikirlerimizi destekleyip, yanımızda durup, bizi güçlendiren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

14 Oca 2021 - 13:59 - Ekonomi

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.