GAÜN İlahiyat Fakültesinde imza şöleni

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen “1000 kitap-1000 öğrenci-1000 imza” şöleni, Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın’ın katılımıyla gerçekleşti.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen “1000 kitap-1000 öğrenci-1000 imza” şöleni, Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın’ın katılımıyla gerçekleşti.

GAÜN İlahiyat Fakültesi önünde gerçekleşen etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın, kitap okumanın önemine değinerek, bilgiyi öğrenmenin kitap okumaktan geçtiğini söyledi. Prof. Dr. Özaydın, “Kitap, öğrenci ve hoca olmadan üniversiteler olmaz. Değerlerimiz üzerine kitap yazalım gençlerimize onları okutalım. İnsanın başlangıcı beşerdir, beşerlikten insanlığa evirilmesi okumak ve eğitimle olur. Bu tür etkinlikleri önemsiyoruz dolayısıyla üniversitenin geneline gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

‘Yaratan rabbinin adıyla oku!’ hakikatiyle yola çıktıklarının belirten İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Akbaş, bu tür etkinlik lerle öğrencilerin okuma alışkanlıklarını daha da arttırmak istediklerini söyledi. Prof. Dr. Mehmet Akbaş, “ Bu programla hocalarımızın yazdığı kitapları imzalayarak öğrencilerimize hediye ediyoruz. Okumayı ve kitabı sevin. Pandemiden dolayı yaklaşık iki senedir öğrencilerimizden ayrıyız. Yüz yüze eğitim kararıyla birlikte okullarına döndüler bu etkinlik vesilesiyle hocalarıyla bir araya geldiler. Bu tür etkinlikler öğrencilerimizin dah a fazla okumalarına vesile olur” diye konuştu.

Azez İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Çınar ise gençlere ve öğrencilere kitap okumalarını tavsiye ederek şunları söyledi: “Günümüzde dijital okumalar daha çok yaygınlaştıkça kitap okumaları geri planda kalıyor. Bu etkinliğin kitap okumaya da katkı sunmasını umuyoruz. Öğrencilerin hocalarının hangi konularda neler yazdığını, nasıl çalışmalar yaptıklarını görecekler. En önemlisi ise bu tür etkinliklerle öğrencilerimize kitap okumanın daha çok alışkanlığını edinmeye çalışacaklar. Bu bir başlangıçtır, yaygınlaştırarak daha da büyük kampanyalara dönüşmesini umuyoruz.”

İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Fehmi Soğukoğlu da “ Bu etkinlikle öğrenciyle kitabı buluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Biz ‘Oku!’ emriyle başlayan bir kitabın ümmeti olarak okumayı teşvik noktasında İlahiyat Fakültesi olarak katkı sunmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinliğin açılış konuşmalarından sonra İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri kitaplarını imzalayarak öğrencilere hediye etti.

09 Eki 2021 - 02:19 - Eğitim

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.