GAÜN İslahiye MYO ile İSTE arasında iş birliği

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye Meslek Yüksekokulu ile İskenderun Üniversitesi (İSTE) arasında, eğitim hizmetleri ile sosyal ve kültürel alanlarda işbirliği görüşmesi yapıldı

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İslahiye Meslek Yüksekokulu’na yaptığı ziyarette Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. H. Ahmet Deveci ile bir araya gelerek Gaziantep Üniversitesi İslahiye Yerleşkesi hakkında bilgi aldı.

Ziyarette; Türkiye’de ilk defa GAÜN tarafından başlatılan Toplumsal Duyarlılık Projesi (TDP) ile ilgili konular görüşüldü. İslahiye MYO Müdürü Doç. Dr. H. Ahmet Deveci Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı’na bağlı GAP Bölge Kalkınma İdaresi’nce desteklenen proje kapsamında Yüksekokula kazandırılan 2 bin metrekarelik kapalı sera alanında Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü’ne bağlı Organik Tarım Programı öğrencilerine uygulamalı eğitim verildiğini söyledi. Ayrıca bu alanda 3 bin zeytin fidesi yetiştirilerek İslahiye Yerleşkesinin muhtelif yerlerine dikildiğini, bu konuda İskenderun Teknik Üniversitesi’ne de yardımcı olabileceklerini belirtti.

İslahiye MYO Müdürü Doç. Dr. H. Ahmet Deveci, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, ziyaretten ve benzeri işbirliklerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, eğitim ve bilime sağlayacakları katkılardan dolayı teşekkürlerini iletti.

09 Tem 2020 - 15:23 - Eğitim

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.