GAÜN ve MİDAD arasında iş birliği protokolü

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Türkiye Maarif Vakfı ve Sınırsız Eğitim Derneği (MİDAD) arasında Suriye’deki yükseköğrenim birimlerine yönelik işbirliğ...

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Türkiye Maarif Vakfı ve Sınırsız Eğitim Derneği (MİDAD) arasında Suriye’deki yükseköğrenim birimlerine yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün ve Sınırsız Eğitim Derneği Başkanı Azzam Khanjı tarafından imzalananprotokol kapsamında Suriye’deki güvenli bölgelerde yükseköğretimin geliştirilmesine yönelik ortak çalışmalar yürütülecektir.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın bu protokolle, ortak akılla Suriye’nin eğitim inşasını birlikte yapacaklarının altını çizerek, iyi niyet ve samimiyetle gerçekleşen bir işbirliği olduğunu belirtti. Prof. Dr. Özaydın, “Bu protokol, Ortadoğu’nun inşasında, insanlığa yeni kapılar açma adına birlikte hareket etme sözleşmesidir. Hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün ise, Türkiye Maarif Vakfı olarak Suriye’deki var olan eğitim programlarına destek vermekten duyduğu memnuniyeti belirterek şunları söyledi: “Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın başta olmak üzere Sınırsız Eğitim Derneğiyle de Suriye’deki çocukların eğitimi konusunda işbirliği yapıyoruz. Amacımız hem Suriye’nin gelişmesi, kalkınmasında hem bölgenin istikrara kavuşması ve ekonomik gelişmesinde ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünün yetişmesinde katkıda bulunmak. Geleceğe ilişkin yapılan en stratejik yatırım insana yapılan yardımdır. Suriye’nin geleceğini bu çocuklara emanet edeceğiz. Türkiye olarak bu konuda her anlamda elimizi taşın altına koyuyoruz. Bu işin bir parçası olmaktan son derece mutluyuz.”

Sınırsız Eğitim Derneği Başkanı Azzam Khanjı deTürkiye Maarif Vakfı ve Gaziantep Üniversitesi’nin Suriye’deki eğitimdeki katkılarından dolayı teşekkür etti.

27 Eki 2020 - 14:13 - Eğitim

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.