GAÜN’de Suriye’deki okullar için protokol imzalandı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Tekeffül Şam Derneği arasında Cerablus Meslek Yüksekokulu’na yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Tekeffül Şam Derneği arasında Cerablus Meslek Yüksekokulu’na yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

Protokole göre, Fırat Kalkanı Harekâtı ile terör örgütlerinden temizlenen Cerablus’ta, Gaziantep Üniversitesi bünyesinde kurulan Cerablus Meslek Yüksekokulu’nda eğitim ve öğretimin iyileştirilmesine yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

EĞİTİM ORDUSU İLE GİRECEĞİZ

GAÜN Rektörlük Senato Salon’unda gerçekleşen törende, Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın, Suriye’ye eğitim ordusu ile girmek istediklerinin altını çizdi. Rektör Özaydın, “Orada yaşayanlar bizim insanlarımız, çocuklar bizim çocuklarımız. Oradaki gençlerimizin zihinlerini inşa ederek Şam bölgesinin yeniden kalkınmasında katkı sağlayacağız” dedi. Prof. Dr. Özaydın ayrıca Suriye’nin yeniden yapılanmasında her türlü iş birliğine hazır olduklarını dile getirdi.

GAÜN EĞİTİM İMKÂNLARINI SAĞLADI

Tekeffül Şam Derneği Başkanı Muhammet Kalavi ise Gaziantep Üniversitesi’nin bölgedeki faaliyetlerinin kendilerini heyecanlandırdığını belirterek şunları söyledi: “Tekeffül Şam Derneği 2013 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Gençlerin ve çocukların eğitimi ilgileniyoruz. Suriye içinde 120 okulun maddi masraflarını karşılamaktayız. 13 ile 20 yaş arasındaki gençlerin kişisel ve mesleki gelişimleriyle ilgili 3 merkezde eğitim faaliyetleri yürütmekteyiz. Bu çalışmaları Türk Kızılay’ı, AFAD ve Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığıyla birlikte yürütüyoruz. Gaziantep Üniversitesi ile yaptığımız bu çalışma bölgemiz açısından önemli. Bölgeye yaptığımız ziyaretlerde lise öğrencileri bize hep, ‘liseyi bitirdiğimizde üniversiteyi nerde okuyacağız?’ diye soruyorlar. Gaziantep Üniversitesinin bölgedeki varlığı gençlerimiz için ümit oldu. Üniversiteyle işbirliğini artırmayı planlamaktayız.

02 Ara 2020 - 06:16 - Eğitim

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.