Mustafa Yılmaz Şahinbey'e aday

CHP Gaziantep teşkilatında İYİ Parti ittifakı sonrasında tepkiler had safhaya ulaştı.

İlk fireyi İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Torun’un istifası ile veren partide bugüne kadar adaylık başvurusu olmayan Şahinbey’e Nöfer Küllük aday olduğunu açıkladı. Eski ilçe başkanı Deniz Kurdoğlu ‘CHP Şahinbey Belediye Başkanlığına adayım’ derken, eski bakan Mustafa Yılmaz ve mevcut ilçe başkanı Uğur Özpolat da aday olabileceğini dile getirdi.

Gaziantep’te Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Şehitkamil ve bazı ilçelerin de İYİ Parti’ye bırakıldığının açıklanması ile birlikte CHP teşkilatından çok sert tepkiler yükselmeye başladı. İstifa etmeyeceği dile getirilen il yönetimden ilk fire Hüseyin Torun ile geldi. Torun 1994 yılından bu yana aktif olarak görev aldığı CHP Gaziantep İl Başkan Yardımcılığı ve İl Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu. Ardından eski ilçe başkanlarından Deniz Kurdoğlu, CHP’nin aday göstermemesine çok sert tepki gösterdi ve ‘Şahinbey’e aday olacağım’ dedi. Eski il başkanlarından Nöfer Küllük de ‘CHP’nin aday bulamadığı sözlerini kabul edemem’ dedi ve Şahinbey ilçe başkanlığına adaylık başvurusunu yaptı. Eski bakan Mustafa Yılmaz da kendisine ihtiyaç olması halinde Şahinbey’e aday olabileceğini dile getirirken, mevcut ilçe başkanı Uğur Özpolat da aday olmazsa ben varım dedi ve aday olabileceğini dile getirdi.

CHP teşkilatında İYİ Parti’nin Gaziantep’te adaylıkları CHP’ye bırakması sesleri yükselirken, istifa ve tepkiler de artarak devam ediyor. İl Başkan yardımcısı Hüseyin Torun ilk istifasını sunan kişi oldu. Torun açıklamasında, “Cumhuriyet Halk Partisinin değerli üyeleri. 1994'ten bu yana gençlik kolları başta olmak üzere partinin değişik kademelerinde görev almış bir nefer olarak, CHP Gaziantep İl Başkan Yardımcılığı ve İl Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa ediyorum. Bu kararı almak elbette çok zor. AKP'nin ekonomi politikaları başta olmak üzere, ülkeyi uçurumun eşiğine sürüklediği bu günlerde, işsizliğin, hayat pahalığının, liyakat yerine yandaşlığın, bilim yerine hurafenin, üretim yerine tüketimin revaçta olduğu bir dönemde yerel seçim sürecini iyi yönetemeyen, İlimiz Milletvekillerinin ve Gaziantep'teki seçilmiş bütün organlarımızın sürece katkı sunmak yerine, süreci daha da içinden çıkılmaz bir bilinmeze sürüklediği bir ortamda yöneticilik yapmanın çokta faydası olmayacağı kanaatindeyim.

AKP'nin kan kaybettiği, sosyal demokratların ivme kazanacağı bir ortamı tam tersine çeviren bir iradeyle çalışmanın mümkün olmayacağı düşüncesindeyim. Bu göreve seçilirken desteğini aldığım, başta Torun ailesi olmak üzere partili arkadaşlarım ve yoldaşlarımla aldığım bu kararı siz değerli parti emekçileri ile paylaşmak istiyorum. Örgütümün affına sığınarak, istifa etmenin bir erdemlilik, onurlu bir tavırve bir duruş örneği olduğu kanaatine vardım” diye konuştu.

24 Ara 2018 - 11:55 - Siyaset

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.