Gaziantep DEVA Partisi İl Başkanı kim oluyor?

Geçtiğimiz hafta potansiyel il başkan adaylarıyla Gaziantep’te bire bir görüşmeler yapan DEVA Partisi, henüz il başkanını belirlemedi. 55 isim arasınd...

Geçtiğimiz hafta potansiyel il başkan adaylarıyla Gaziantep’te bire bir görüşmeler yapan DEVA Partisi, henüz il başkanını belirlemedi. 55 isim arasından öne çıkan 9 isim ile tek tek görüşen DEVA’lı yöneticiler, ismi hiç konuşulmayan sürpriz isimleri de gündemine aldı. Bu arada, il başkan adaylığı için teklif götürülen isimlerden olan Ökkeş Eruslu’dan ise olumsuz yanıt alındı. Yeni başkanın ismi, ay sonuna kadar belli olabilir.

Ali Babacan’ın Genel Başkanlığını yaptığı Deva Partisi, Gaziantep’te teşkilatlanma çalışmalarını yapmak üzere Mehmet Emin Ekmen başkanlığında, Kerem Altun, Bekir Sıtkı Arslan, Esum Saatçi Aslan ve Alper Akalan’dan oluşan 5 ismi görevlendirmişti. Gaziantep heyeti, il başkanlığı için başvuru yapan ve önerilen 55 ismi, 9’a düşürmüş ve bu 9 isim ile de geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te tek tek görüşmüştü. Ali Karakan, Ertuğrul Kaya, İbrahim Halil Yılmaz, İrfan Cenger, Mehmet Budak, Mehmet Erdoğan, Menderes Karaduman, Necati Binici ve Şerif Başkülekçi isimleri arasından son 3’e kalacak isimlere henüz karar verilmedi.

İSİMLER BABACAN’DA

Heyet, görüşme yaptığı isimlerle ilgili araştırmalarını tamamladıktan sonra, sona kalan 3 ismi son görüşmeyi yapmak üzere Genel Başkan Ali Babacan’a sunacak. Babacan ise bu isimlerle, Ankara’da görüşerek, son kararı verecek. 3 isimden birisinin il başkanı olmasıyla birlikte, diğer 2 isime de kabul etmesi halinde İl Yönetiminde Başkan Yardımcısı olarak çalışmasının önerileceği de öğrenildi.

ERUSLU KABUL ETMEDİ

Deva Partisi heyetinin, görüme yaptığı 9 isimden birisinin il başkanı olabileceği gibi, farklı isimlerle de temas halinde olduğu biliniyor. Bu isimlerden birisi de, Ak Parti’nin uzun yıllar il başkanlığını yapan sanayici Ökkeş Eruslu idi. Eruslu kendisine yapılan teklifi olumsuz yanıt verdi.

M.Emin Ekmen başkanlığındaki heyet, Eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile yaptığı görüşmede ise, herhangi bir teklifte bulunmadı. Görüşmede, Güzelbey ile görüş alış verişinde bulunuldu. Güzelbey’in il başkanlığı için bir dönem ANAP’ta birlikte siyaset yaptığı, eski danışmanı Necati Binici’yi önerdiği biliniyor.

Heyet, halen Gaziantep’ten bir çok isim ile görüşmelerini sürdürüyor. Sır gibi saklanan isimler, önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

BİN 700 İSİM BAŞVURDU

Teşkilatlanma çalışmaları kapsamında görev almak isteyen, siyasete ilgi duyan vatandaşların başvurularını pandemi sürecinde internet ortamında alan Deva Partisi’ne, Gaziantep’ten bin 700 isim başvuru yaptı. Bu isimlerden 55’i il başkanlığı, diğer isimler ise yönetim kademelerinde görev alabileceğini beyan etti. Genel Merkezin yapacağı incelemelerden sonra, bu isimleri değerlendireceği kaydedildi.

ÖNCE İL VE 3 İLÇE BELİRLENECEK

Genel Merkez, muhtemelen ay sonuna kadar il başkanını belirleyecek. Bu süreçte, Şahinbey, Şehitkamil ve Oğuzeli ilçe başkanlarının da belirlenmesi bekleniyor. İl Yönetimi’nde 40 asil, 20 yedek, ilçe yönetimlerinde ise 20 asil, 10 yedek üye yer alacak.

İl Başkanı olarak görevlendirilecek isim, Genel Merkez ile koordine içerisinde, taşra ilçelerin başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile partinin kadın ve gençlik kollarını da belirleyecek.

Deva Partisi’nde kadınlara yüzde 30, gençlere ise yüzde 20 kota ayrıldığı da açıklandı.

26 Haz 2020 - 10:08 - Siyaset

Mahreç  Hüseyin Küpeli


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.