Gaziantep istiyor ama uçamıyor

Yüksek bilet fiyatları nedeniyle düşüşe geçen uçak yolcusayısı Ramazan ayı olan Mayıs ayı sonunda da düşüşünüsürdürdü. Geçen yılın aynı dönemine göre...

Yüksek bilet fiyatları nedeniyle düşüşe geçen uçak yolcusayısı Ramazan ayı olan Mayıs ayı sonunda da düşüşünüsürdürdü. Geçen yılın aynı dönemine göre yolcusayısında yüzde 13’lük azalma oldu. Ramazan’a rağmenvatandaşlar otobüsleri tercih etti.

YOLCU SAYISI YÜZDE 13 AZALDI

Gaziantep’te uçak bilet fiyatlarının yüksekliği nedeniyleyolcu sayısı düşmeye devam ediyor. Geçen yıl Mayıs ayısonu itibariyle bir milyon 81 bin 662’si iç hatlar, 102 bin 121’i dış hatlar olmak üzere bir milyon 183 bin 783 yolcu Gaziantep Havalimanı’ndan seyahat etmişti. Bu yılın aynı döneminde ise 914 bin 796’sı iç hatlar, 110 bin 925’i dış hatlar olmak üzere bir milyon 25 bin 721 yolcuGaziantep Havalimanı’nı kullandı. Bu yıl Mayıs ayınaRamazan denk gelmesine rağmen yolcu sayısı önemliölçüde azaldı. Genel toplamda Gaziantep Havalimanıyolcu sayısı geçen yıla oranla yüzde 13 azaldı. Yurt dışındaki gurbetçilerin uçakla gelmeyi tercih etmesinedeniyle yolcu sayısı oranındaki azalma daha da aşağılara düşmedi.

UÇAK SAYISI DA AZALDI

Gaziantep Havalimanı’nı kullanan yolcu sayısındakiazalmaya paralel olarak uçak sayısı da azaldı. Bir öncekiyıl Mayıs sonunda 7 bin 919 iç hatlar, 736 dış hatlarolmak üzere 8 bin 655 uçak seferi düzenlendi. Bu yılınaynı döneminde ise 7 bin 185’i iç hatlar, 831’i dış hatlarolmak üzere toplamda 8 bin 16 uçak seferi düzenlendi. Yolcu sayısı ve uçak seferlerindeki azalma yüksek biletfiyatlarına bağlandı. Oruç tutan vatandaşların yüksekfiyat yerine uçak yerine şehirlerarası otobüs firmalarınıtercih ettikleri gözlendi.

VATANDAŞ İNDİRİM İSTİYOR

Yüksek bilet fiyatları nedeniyle uçaktan uzaklaşmayabaşlayan vatandaşlar da indirim istiyor. Diğer illere göreçok yüksek olan bilet fiyatları nedeniyle otobüsleri terciettiklerini belirten vatandaşlar, “Bu konuda Gaziantep üvey evlat muamelesi görmemeli” diye konuştular.

10 Haz 2019 - 22:47 - Ekonomi

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

mahmut göksi - artık vatandaş uçak bilet fiyatlarına bile bakmaz oldu. Çoğu Adana'dan uçuyor gavur eziyeti gibi...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Haziran 22:47