Gaziantep kazanacak

TBMM İdare Amiri ve Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Projesi’nin tamamlanmasıyla Gaziantep-Mersin arasının...

TBMM İdare Amiri ve Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Projesi’nin tamamlanmasıyla Gaziantep-Mersin arasının 6 saat 23 dakikadan 2 saat 15 dakikaya düşeceğini açıkladı.

TBMM İdare Amiri ve Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, devam eden ’Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı ile açıklamada bulundu. Şahin, ‘’Yapımı devam eden Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattımız tamamlandığında seyahat süremiz 6 saat 23 dakikadan 2 saat 15 dakikaya düşmüş olacak. Proje Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerini birbirine bağlamış olacak’’ dedi. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da proje alanını incelemiş ve ‘’Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattında çalışmalarımız devam ediyor! Projemiz, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerini birbirine bağlayacak. 2025 yılında Hızlı Tren Hattı hizmete girecek’’ ifadelerini kullanmıştı. Mersin'den Gaziantep'e uzanan hızlı tren hattında çalışmalar devam ediyor. 312 kilometrelik uzunluğa sahip projedeki inşaat çalışmaları 6 kesimde ilerliyor. 2025'te tamamlanması planlanan projeyle Mersin ile Gaziantep arasında seyahat süresi 6,5 saatten 2 saat 15 dakikaya inecek.

Projenin bitmesini bekleyen Gaziantepliler de heyecanlı bir bekleyiş içerisinde. Gaziantep Mersin arasında gidiş gelişlerin çok fazla olduğu ve bu rakamın hızlı trenle daha da artacağı bildirildi.

18 Ağu 2022 - 09:00 - Siyaset

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.