Gaziantep OSB ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından iki önemli protokol imzalandı

Kamu Güvenliğini tamamlayıcı mahiyette görev yapan Özel Güvenlik Görevlileri ile Genel Kolluk Kuvvetleri arasında iş birliğini içeren protokol ve Orga...

Kamu Güvenliğini tamamlayıcı mahiyette görev yapan Özel Güvenlik Görevlileri ile Genel Kolluk Kuvvetleri arasında iş birliğini içeren protokol ve Organize Sanayi Bölge sınırları içerisinde işyerlerine, çalışanlara hizmet vermek amacı ile Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından bina yapım protokolü törenle imzalandı.

Valilik Fuaye Salonunda düzenlenen törene Vali Davut Gül, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Başkanı Cengiz Şimşek OSB Başkan Vekili Hüseyin Ulutaş, OSB Müdürü M. Özer Özcan ve Yönetim Kurulu Üyesi Halil Tepe katıldı.

İmza töreninde konuşan Vali Davut Gül: “Bugün burada iki ayrı protokolümüz var. Bunlardan bir tanesi bir polis merkezi kurulacak ve polis merkezimizde yeni açılacak 6.ve 7. Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere bu bölgeye daha yakından hizmet vereceğiz. Bekçilerimiz ve polislerimiz olacak kapasitemiz daha çok artarak yükselecek. Aynı şekilde sadece bekçinin polisin değil özel güvenliğin yapacağı işlerde olacak.

Bir Özel Güvenlik teşkilatı kurulacak tıpkı sitelerdeki gibi. Özel Güvenlik teşkilatının eğitimini polisimiz verecek. Alanda bekçilerimiz gibi ayrı bir kapasitemiz olacak. Bununla birlikte daha güvenli bir Organize Sanayi Bölgesi oluşarak can ve mal güvenliğinin daha da arttığı, polisin alanda daha güçlü olduğu ve binada 3 ayrı kolluk kuvvetlerimizin hizmet aldığı bir sistem olacak.” dedi.

“Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi bu şehre yük olmuyor, yük alıyor”

Vali Davut Gül sözlerine şöyle devam etti: “Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi bu şehre yük olmuyor, yük alıyor. Her sosyal proje de elini taşın altına koyuyor. Cengiz başkanımızın başta olmak üzere bütün yönetimine, Organize Sanayide destek veren iş adamlarımıza, birlikte bu süreci başta sona takip eden İl Emniyet Müdürümüz ve ekibine teşekkür ediyorum.”

İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ise konuşmasında: “ Gaziantep Emniyet Müdürlüğü olarak Valimizin riyasetinde birazdan imzalarını atacağımız protokol kapsamında ilk olarak amacımız Organize Sanayi Bölgemizi daha güvenli alanlar haline getirmektir. Mevcut kapasitenin daha yükseğe çıkarabilmesi için özel güvenlik kurumlarının orada varlığının bulunmasını ve biz de hem kolluk, hem özel güvenlik sisteminin koordinasyonu anlamında önemli bir aşamayı geçip beraberce üreteceğimiz hizmet kapsamında bir protokol imzalayacağız.

Firmalarımızın kendi kuracakları özel güvenlik yapısı ile birlikte hareket ederek çok daha iyi bir güvenlik anlayışına hakim olmayı amaçlıyoruz. Bu anlamda İçişleri Bakanımızın ziyareti esnasında gündeme gelen konunun bugün tatbikini sağlayacağız.” ifadelerine yer verdi.

Gaziantep Organize Sanayi Başkanı Cengiz Şimşek de konuşmasında: “Gaziantep Organize Sanayi Bölgemiz 250 bin çalışanı, yaklaşık olarak 1200 fabrika ve hedefimiz ise 350 bin kişinin çalışacağı bir alan haline getirmek. Asayişin ve emniyetin olmadığı yerde huzur, güven ve üretim olmaz düşüncesiyle böyle bir proje oluşması hem çalışanlarımızın, hem sanayicilerimizin güvenliği içerisinde bulunması bu bölgede çalışanlarımıza kolaylık sağlayacaktır. Daha öncesinde Organize Sanayi bölgemiz için hastane protokolü imzalamıştık. İnşallah önümüzdeki günlerde hastanemizin temellerini atacağız.” sözlerini kaydetti

Gaziantep Organize Sanayi Başkanı Cengiz Şimşek, bölgeye yakışan bir emniyet binası yaparak kendilerine bu imkânı tanıdıkları için Vali Davut Gül’e ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğa teşekkürlerini iletti.

Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Başkan Vekili Hüseyin Ulutaş, OSB Müdürü M. Özer Özcan ve Yönetim Kurulu Üyesi Halil Tepe ise, yapılacak olan bu binanın güvenlik hizmetini hep beraber daha iyi yerlere taşıyacaklarını ifade ederek “Hayırlı olsun” dileklerini ilettiler.

Konuşmaların ardından protokol imzaları atıldı.

14 May 2022 - 12:47 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.