Gaziantep OSB’nin sorunları masada

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti, Vali Davut Bül Başkanlığında toplandı.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti, Vali Davut Bül Başkanlığında toplandı. Sanayicilerin sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda, Yeşil OSB gündeme geldi. Başkan Şimşek, yurt dışından çok sayıda yatırım talebi aldıklarına dikkat çekti.

Gaziantep OSB Müteşebbis Heyet Toplantısı, Vali Davut Gül Başkanlığında gerçekleştirildi. Son günlerde doların artması ve sonrasındaki gündem değerlendirilirken sanayicilerin sorunları tartışıldı. OYeşil OSB’nin de gündeme geldiği toplantıda konuşan OSB Başkanı Cengiz Şimşek, yurt dışından yatırım taleplerinin arttığına dikkat çekti. GES yatırımlarının da her geçen gün arttığını hatırlatan Şimşek, gelen zamlar ve OSB’deki son durum hakkında da bilgiler verdi. Sanayicinin sorunlarına çözüm önerileri ve neler yapılacağı konuşuldu. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili yeni yol haritası masaya yatırıldı.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nde gerçekleşen toplantıya, Vali Davut Gül, Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek, Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan ve diğer ilgililer katıldı. Gaziantep’in üretim ve istihdam rakamlarının da konuşulduğu toplantıda sanayicilerin son dönemde yaşadıkları sorunlar da masaya yatırıldı. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) Başkanı Cengiz Şimşek, bölgede güneş enerjisi santrali (GES) yatırımlarının her geçen gün arttığını kaydetti. Yeşil dönüşüm, GES projeleri, enerji fiyatlarına gelen zamlar 5. OSB’nin son durumu hakkında açıklamalarda bulunan Şimşek, yurtdışından çok sayıda yatırım talebi aldıklarını dile getirdi.

24 Kas 2021 - 07:31 - Ekonomi

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.