Gaziantep Savunma Sanayi Geliştirme İşbirliği Protokolü imzalandı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve SAHA İstanbul arasında “Gaziantep Savunma Sanayi Geliştirme İşbirliği Protokolu” imzalandı.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve SAHA İstanbul arasında “Gaziantep Savunma Sanayi Geliştirme İşbirliği Protokolu” imzalandı. SAHA İstanbul’un tecrübesini, Gaziantep’in üretimi gücü ile buluşturan protokol kapsamında iki güçlü STK, savunma sanayii, sivil havacılık ve uzay sektöründe yerlilik oranının yükseltilmesine yönelik işbirliği yapacak. SAHA İstanbul Gaziantep’te açtığı irtibat ofisi ile Gaziantep’in yanı sıra bölgedeki tüm sanayicilerle de yakın temasta olacak.

SAHA İSTANBUL GAZİANTEP’TE İRTİBAT OFİSİ AÇTI

GSO Mesleki Eğitim Merkezi’nde (GSO-MEM) gerçekleştirilen imza törenine, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş, GSO Meclis Başkan Yardımcısı Ali Özpolat, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cevdet Akınal, Yönetim Kurulu Üyeleri Ercan Sayın, Hakan Aslansoy ile Genel Sekreter Kürşat Göncü katıldı.

Adnan Ünverdi, törende yaptığı konuşmada, SAHA İstanbul ile işbirliğini geliştirme noktasında anlamlı bir protokol imzaladıklarını belirterek, “Buradaki İrtibat Ofisinde sanayicilerimiz savunma sanayi konusunda inşallah güzel işlere imza atacaklar. Kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum“dedi.

SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş de Gaziantep’in önemli bir üretim potansiyeli olduğunu kaydederek, “Bu kentte savunma sanayinde faaliyet gösterebilecek potansiyeli olan çok sayıda firma var. Bu sebepl İrtibat Ofisi açıyoruz. Bu uygulama ile inşallah güzel işlere imza atacağız“diye konuştu.

İmzalanan protokol; savunma sanayii, sivil havacılık ve uzay sektörünü yönelik, GSO ve SAHA İstanbul üyeleri arasında iş birliğinin ülke yararına en etkin şekilde gerçekleştirilmesini sağlayacak.

Ankara’dan sonra Anadolu’daki 2. irtibat ofisini Gaziantep’te açan SAHA İstanbul, Gaziantepli sanayiciler dışında bölgedeki sanayicilerle de yakın temasta olacak.

SAHA İSTANBUL’UN TECRÜBESİ, GAZİANTEP’İN ÜRETİMİ GÜCÜ İLE BULUŞUYOR

Gaziantep Savunma Sanayi Geliştirme Programı kapsamında imzalanan bu protokol ile GSO üyelerinin savunma sanayii, sivil havacılık ve uzay sektörlerinde üretim yapmaya teşvik etmek üzere; bilgilendirilmesi, projelerden haberdar edilmesi, projeler etrafında kümelenmesi ve ana yüklenicilerle birlikte çalışma ortamının sağlanması amaçlanıyor.

Üniversitelerle sanayinin senkronize çalışmasının sağlanması, devlet desteklerinin protokol konusu ana sektörlerdeki projelere yoğunlaştırılması, ülkede olmayan ve fakat mutlaka olması gereken üretim yeteneklerin ülkeye kazandırılması, yurt dışı pazar arayışına kollektif destek verilmesi de iki güçlü STK arasında imzalanan “Gaziantep Savunma Sanayi Geliştirme İşbirliği Protokolu”nun hedefleri arasında yer alıyor.

İSTANBUL-GAZİANTEP ARASINDA BİLGİ VE ÜRETİM KÖPRÜSÜ KURULUYOR

Protokol kapsamında; oda üyeleri ve SAHA İstanbul üyeleri arasında iş birliği ve dayanışma ortamı oluşturulacak. Savunma sanayii, sivil havacılık ve uzay sektörlerine yönelik sistem ve alt sistem projelerinde GSO ve SAHA İstanbul üyelerinin birlikte iş yapmaları sağlanacak ve bilgi paylaşımına imkan verilecek. Sektörün gelişimine yönelik; fuar, sergi, eğitim, seminer, konferans ve çalıştay gibi etkinlikler düzenlenecek.

08 Tem 2020 - 17:29 - Ekonomi

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.