Gaziantep TEKNOFEST’te Türkiye 2.’si

Türkiye Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te Gaziantep 61 finalist takım ile Türkiye ikincisi oldu.

Türkiye Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te Gaziantep 61 finalist takım ile Türkiye ikincisi oldu.

Gaziantep birçok alanda olduğu gibi TEKNOFEST’te de adını altın harflerle tarihe yazdırıyor. Geçtiğimiz yıl, ev sahipliği yaptığımız finallerde elde edilen Türkiye birinciliğinin ardından takımlarımız bu sene de İstanbul maratonu için kolları sıvamıştı. Türkiye geneli yapılan değerlendirmeler sonucunda; Gaziantep’ten 61 takımımız, 2021 TEKNOFEST finallerine katılmaya hak kazandı. Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürü Yasin TEPE, Halen İstanbul’da yoğun rekabetin sürdüğü finallerdeki üstün başarımız ile ilgili olarak;

“Gaziantep’i ulusal arenada temsil eden takımlarımızı günlük olarak takip ediyoruz. Farklı kategorilerden katılım sağlayan takımlarımızdan güzel haberler gelmeye başladı bile. Geçtiğimiz yıl, ev sahipliğimizde gerçekleşen finallerdeki onur duyduğumuz başarıyı bu yıl ve ilerleyen yıllarda da devam ettireceğimize inancım tamdır. 61 Takımımız ile Türkiye’deki toplam finalistlerin %10 ‘unu Gaziantep oluşturmaktadır.” Diyerek, İstanbul finallerinde ter döken öğrencilerimize seslendi. Tepe: “Parlak fikirleriniz ve bizlere yaşattığınız bu gurur için teşekkürler çocuklar! Sizler bu ülkenin, bu toprakların umudu; can suyusunuz. Eminim ki sizlerin ve yaratıcı zihinlerinizin ışığında, tüm dünyanın gıpta ile bakacağı bir gelecek bizleri bekliyor. Bizler de burada, sizlerin önce sağlıkla sonra da başarıyla Gaziantep’e dönmenizi bekliyoruz. Sizlere güveniyoruz.” dedi ve Gaziantep’in Türkiye finallerinde gösterdiği büyük başarının mimarları, öncüleri, rehberleri olarak betimlediği; Gaziantep Valisi Davut Gül’e, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e, ilçe belediyelerine, okul yöneticilerine ve öğrenci velilerine teşekkür etti.

26 Eyl 2021 - 08:00 - Eğitim

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.