Gaziantep ve Nizipli firmalardan Dubai’ye Çıkarma

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Nizip Ticaret Odası (NTO) organizasyonuyla Gaziantepli ve Nizipli gıda sektörü temsilcileri dubai’ye çıkarma yaptı.

Aralarında Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Uğur Acıoğlu ve Mehmet Tatar’ında bulunduğu 35 kişilik heyet Dubai ziyareti kapsamında temaslarını sürdürüyor.

Gulfood 2020 Gıda Fuarı kapsamında Dubai’de bulunan Gaziantep ve Nizipli gıda sektörü temsilcileri, Dubai Başkonsolosu İlker Kılıç’ın da katılımıyla Türk Ticaret Merkezinde gerçekleştirilen Dubai Ticaret Ataşeliği Bilgilendirme Toplantısına da katıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt “ Son yıllarda, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile ekonomik ve kültürel alanlardaki ilişkilerimizde önemli bir ivme yaşanmıştır.”dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri ülkemizin bölgedeki en büyük ticaret ortaklarından biri olduğuna dikkat çeken NTO Başkanı Özyurt sözlerini şu şekilde sürdürdü: “. BAE ile ikili ticaret hacmimiz her geçen yıl yükselmektedir. BAE, tarım ve hayvancılık alanına tahsis etmiş olduğu geniş kaynaklara karşın, gıda tedariki yönünden halen dışa bağımlı durumdadır. Bu nedenle gıda, yaş meyve-sebze, hayvansal ürünler bakımından ülkemiz için önemli bir pazardır. Bu alanda ticaretimizin gelişmesini umuyoruz. BAE’de bulunan Türk firmalarının faaliyetleri daha çok genel ticaret, petrol, inşaat-ulaştırma, güvenlik teçhizatı, gıda ve inşaat malzemeleri gibi sektörlerde yoğunlaşmaktadır. BAE ayrıca, müteahhitlik hizmetleri sektöründe faaliyet gösteren firmalarımız için önemli bir pazar konumundadır. Bu konuda Türkiye önemli bir bilgi birikimine sahiptir. BAE’de faaliyette bulunan ve Türk vatandaşlarının sahibi veya ortağı olduğu firma sayısı 650 civarındadır.

Türkiye’de faaliyette bulunan BAE sermayeli firma sayısı ise 200 civarındadır. Gerek Türk, gerek BAE firmalarının karşılıklı faaliyetlerini güven içinde devam ettirmelerini hedeflemekteyiz. Gaziantep ve Nizip tarımdan sanayiye her alanda yatırım yapılabilecek bir kent. Bu nedenle iki ülke arasındaki tarım ve sanayiye dayalı ihracatın artmasına yönelik çalışmalarda bölgemizin de önemli bir rol oynayacağı kanısındayız. Gulfood 2020 Gıda Fuarı’nda büyük bir ticaret potansiyeli var, bunu çok iyi görmekteyiz. Gaziantep ve Nizip’li işadamları olarak bu potansiyeli değerlendirmek ve bölgemizin üretimlerini buralara daha fazla ulaştırmak istiyoruz. Dost ve kardeş ülke Birleşik Arap Emirlikleri ile olan ilişkilerimizi her alanda geliştirmeyi amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Yapılan görüşmeler sonrasında Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt tarafından Dubai Başkonsolosu İlker Kılıç, Ticaret Ataşesi Hasan Önal ve Türk İş Konseyi Başkanı Fatma Nilgün Emrem'e ziyaret anısına plaket ve hediye takdim etti.

20 Şub 2020 - 09:56 - Ekonomi

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.