Gaziantep’e bir okul daha yapılacak

Gaziantep Valiliği tarafından başlatılan ‘100. Yılda 100 Hayırsever’ kampanyası tüm hızıyla devam ederken, kampanyaya bir destek de Gönüllü Hizmet Vak...

Gaziantep Valiliği tarafından başlatılan ‘100. Yılda 100 Hayırsever’ kampanyası tüm hızıyla devam ederken, kampanyaya bir destek de Gönüllü Hizmet Vakfı’ndan geldi.

Kurucularının tamamı Gaziantepli olan Gönüllü Hizmet Vakfı tarafından Gaziantep’e kazandırılacak 8 derslikli anaokulu için video konferans üzerinden protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Vali Davut Gül, protokol imza töreninde hayırsever İnal Aydınoğlu nezdinde tüm vakıf üyelerine eğitime verdikleri destekler için teşekkür ederek, “ Gaziantep’teki dört okul başta olmak üzere İstanbul ve diğer yerlerde yaptığınız eğitim ve kültür yatırımlarını, insana yaptığınız yatırımları biliyoruz. Bugün de 8 derslikli bir anaokulunun protokolünü sizlerle imzalıyoruz. Buna da hem gönüllü hizmet vakfı hem ablanız adına isim veriyorsunuz. Burada ise eğitim gönüllüsü olduğunuz kadar iyi bir akraba iyi bir dost olduğunuz da görülüyor. Ablanızı da o anlamda unutmamışsınız. Tebrik ve teşekkür ederiz. Burada yaptığınız her katkının her yatırımın mutlaka çocuklarda, gençlerde, sizden sonra sizin yolunuzda gidecek kişilerde bir karşılığı var. O açıdan sizlere minnettarız. Sizin gibi hayırseverlerin sayısı arttıkça hem Gaziantep’in eğitimle ilgili sorunları daha çabuk çözülmüş olur, hem de biz ‘100. Yılda 100 Hayırsever’ hedefimize daha çabuk ulaşmış olacağız” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, hayırsever İnal Aydınoğlu’na yapmış olduğu tüm bağışlar için teşekkür ederek, “İnal başkanın bugüne kadar yaptığı bağışlardan anlaşıldığı üzere kendisi bütün tecrübesini eğitimde hangi alanda noksanlık varsa ilgi odağına almış ve bununla ilgili diğer bağışçılarla bu eksiklikleri kapatmaya çalışmış. Bu anlamda Gaziantep’in eğitimine sunduğu katkılar için de ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gönüllü Hizmet Vakfı Başkanı İnal Aydınoğlu, ise bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmalardan bahsederek, “Dördü Gaziantep’te olmak üzere yedi tane okul bitirdik. İçinde Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi var. Ayrıca Ataşehir’de içinde 21 tane salonu olan büyük bir kültür merkezi bitirdik. Yine şu anda yeni bir kültür merkezi yapıyoruz. Gaziantepli abim Mustafa Saffet adına şu anda bir tıp merkezi yapıyoruz. Şu anda projesi çizilen İnal Aydınoğlu İhtisas Kütüphanesi adında yeni bir kütüphane kuruyoruz. Atatürk ve Milli Mücadele kitaplarının en nadide olanlarını toplayarak bu kütüphanede gençlerimizin yararına sunmaya çalışacağız” diyerek vakıf olarak yaptıkları diğer projeleri anlattı.

Konuşmalar sonrasında Şahinbey İlçesi Karataş Mahallesinde eğitime devam eden 8 derslikli Güneykent Anaokuluna Gönüllü Hizmet Vakfı tarafından yapılacak bağış karşılığında isim hakkının verilmesini içeren protokol için imzalar atıldı. Söz konusun okulun isminin ise Gönüllü Hizmet Vakfı Aysel Öğücü Anaokulu olarak anılacağı bildirildi.

04 Ara 2020 - 08:05 - Eğitim

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.