Gaziantep’i konut pahalılığı etkilememiş!

Gaziantep’te konut fiyatları yüzde 200’lere varan oranda arttı. Pahalılıkta Türkiye’de ilk sıralara yerleşti. Konut satışlarında ise Şehitkamil ilçesi ülke genelinde en fazla konut satılan 8’inci ilçe oldu.

Gaziantep’te konut fiyatl arı yüzde 200’lere varan oran da arttı. Pahalılıkta Türkiye’de ilk sıralara yerleşti. Konut sat ışlarında ise Şehitkamil ilçesi ülke genelinde en fazla konut satılan 8’inci il çe oldu.

TÜİK tarafından Türkiye genelindeki konut satış rakamları açıklandı. Açıklanan en fazla konut satılan ilçeler sıralamasına Gaziantep Şehitkamil ilçesi de 8’inci sıradan girdi. İlçede 2021 yılında 16 bin 546 konut satışı gerçekleşti. Şahinbey de 14 bin 206 konut satışı ile üst sıralarda yer buldu. Her iki ilçe de Türkiye’de en çok konut satan ilçeler arasında yer aldı. Gaziantep’te 2021 yılında Şahinbey, Şehitkamil, Oğu zeli ve diğer taşra ilçeleri de dahil edildiğinde bir yıllık konut satışının 40 bine yaklaştığı açıklandı. Pahalılıkta zirve yapan konut fiyatlarına rağmen Gaziantep’in en fazla konut satılan ilçeler sıralamasında iki ilçesinin üst sıralarda olması da ‘Pahalılık etkilememiş’ söylemlerine sebep oldu.

TÜİK verilerinden derlediği bilgilere göre, nüfusu 150 binden fazla olan 166 ilçede geçen yıl satılan toplam konut adedi 1 milyon 127 bin 875 olarak gerçekleşti.

En çok konutun el değiştirdiği ilçe nüfus bakımından da zirvede yer alan, hemen her bütçeye uygun dairenin bulunabildiği, sıfır ve ikinci el konut stokunun fazlaca yer aldığı Esenyurt oldu. Ülke genelinde satılan konut adedi önceki yıla göre yüzde 0,5 azalırken, Esenyurt'ta yüzde 2,4 artarak 37 bin 102'ye yükseldi. Türkiye genelinde el değiştiren her 100 konuttan 2,5 adedi Esenyurt'ta satıldı.

Esenyurt'u, 26 bin 229 adetle Çankaya, 23 bin 170 ile Keçiören, 19 bin 475 ile Bursa Nilüfer ve 18 bin 358 ile Ankara Mamak izledi. Antalya Kepez'de 18 bin 64, Etimesgut'ta 16 bin 930, Gaziantep Şehitkamil'de 16 bin 546, Antalya Alanya'da 15 bin 312 ve Konya Selçuklu'da 15 bin 225 adet konut el değiştirdi. İlk 10'a giren ilçelerde Ankara'nın ağırlığı dikkati çekti. 10 ilçenin 4'ü başkentten listeye girerken, Antalya'dan iki, İstanbul, Bursa, Gaziantep ve Konya'dan birer ilçe listede yer aldı.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.