Gaziantep'in kendi kalesine attığı gollerle meşhur olan futbolcusu

Gaziantep’te 60 yıl önce futbol sahalarının Kaptan lakaplı futbolcusu Akif Değirmenci, kendi kalesine attığı gollerle ünlenen bir isim.  Özvefa takımının her şeyiydi. Hem futbol oynar, hem idarecilik yapardı.

Akif Değirmenci kimdir?

Akif Değirmenci 1940 yılında Gaziantep’te doğdu. Küçük yaşta mahalli takımlarda futbol oynamaya başladı. Ceylanspor formasını giydi. 1963 yılında Terziler takımına geldi. Terziler takımında gösterdiği performansla Demirspor’a transfer oldu. İki yıl Demirspor’da oynadıktan sonra Özşehreküstü’ye transfer oldu. Burada da iki yıl forma giyen Değirmenci daha sonra Özvefa’ya geldi. Uzun süre Özvefa da oynayan Değirmenci futbolculuk yaşantısına bu takımda son verdi.

KAPTAN LAKABINI NEREDEN ALDI?

Akif Değirmenci, Kaptan lakabı ile tanındı. Oynadığı takımlarda hep kaptanlık ve ağabeylik yapardı. Onun için o dönemdeki futbolcular gibi kendisi de lakapsız kalmadı ve Kaptan olarak anıldı. Aradan geçen uzun yıllar da Kaptan lakabını unutturamadı.

YOKLUKLARLA MÜCADELE ETTİ

Ne futbol oynayabilecek bir saha, ne de giyebilecekleri bir formaları vardı. Kendi imkanları ile futbol yaşantılarını sürdürmeye çalışırlardı.

Akif Değirmenci de yokluklarla en fazla mücadele eden futbolculardan bir tanesiydi. Aile engeline ve maddi imkansızlıklara göğüs geren Değirmenci, sonunda amacına ulaştı ve Gaziantep’in unutulmayan futbolcuları arasına girmeyi başardı.

İLK FORMAYI YAPTIRDI

O dönemlerde futbolcular atletlerini boyayarak, ellerine geçirdikleri şortları giyerek maçlara çıkardı. Takımların forma alacak durumları yoktu. Akif Değirmenci daha fazla dayanamadı ve Gaziantep’e ilk formayı getirdi. Özvefa takımında oynarken takım forması dirtirdiler.

KENDİ KALESİNE ATTIĞI GOLLERLE ÜNLENDİ

Akif Değirmenci kendi kalesine attığı gollerle ün salmıştı. Oynadığı bir çok müsabakada kendi kalesine gol attı. Ters vuruşları nedeniyle birçok maçta da takımının mağlup olmasına sebep oldu.

Bir maçta kendi kalesine attığı rövaşata golü hafızalardan uzun süre silinmedi. Aynı maçta bir gol daha atan Değirmenci kendi kalesine bir maçta iki gol atmıştı.

YEDİĞİ KAFAYI UNUTAMADI

Kaptan lakaplı Akif Değirmenci Kilisspor ile oynadığı bir maçta rakipten yediği kafayı hiç unutamamıştı.

Kilis’in yeni yeni mücadele ettiği bir dönemdi bu takımla oynuyorlardı. Maç içinde rakip takımdan Tüfekçi isimli futbolcu ile tartıştı.

O anda rakip oyuncu Kaptan’a kafa vurdu. O anki acısını ve o maçı hayatı boyunca unutamadı Akif Değirmenci.

ÖZVEFANIN HERŞEYİYDİ

Akif Değirmenci uzun süren futbolculuk hayatında Özvefa’ya çok ayrı bir sayfa ayırdı. Bu takımla bütünleşti ve bu takımla yıldızlaştı.

Hem futbolculuk yaptı, hem de idarecilik. Uzun yıllar da kaptanlık yaptı. Tüm spor camiasında Özvefalı kaptan Akif Değirmenci olarak nam saldı.

ARKADAŞLIK MÜKEMMELDİ

Eski futbolcular arasındaki arkadaşlık bağı Özvefa takımında da mevcuttu. Takım arkadaşları sadece maçlarda değil, boş zamanlarında da birbirlerinden ayrılmazlardı. Gerek gündüz, gerekse akşamları hep bir araya gelir ve birbirlerine her konuda destek olurlardı.

Arkadaşlıklarını aradan geçen yıllarda bozamadı. Hayatta olan futbolcular hala bir araya geldiklerinde eskiyi anarlar ve hoş sohbetlere dalarlardı. Değirmenci de şu anda aramızda olmayan isimlerden birisi.

08 Tem 2020 - 09:41 -

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.