Gaziantep’in yıldızları

Milyon Euro’luk transferler zor görünürken, Bakan Kasapoğlu’nun “Tüketene değil, üretene destek” sözleriyle gözler altyapılara döndü.

Milyon Euro’luk transferler zor görünürken, Bakan Kasapoğlu’nun “Tüketene değil, üretene destek” sözleriyle gözler altyapılara döndü.

Türk futbolunda milyon Euro’lar ödeyerek yıldız oyuncu transferler etme döneminin bittiği, borç batağında yüzen futbol kulüplerinin düze çıkabilmek için altyapılara yatırım yapma ve alt ligleri tarama dönemine gireceği yaklaşık 1 yıldır konuşuluyor. Koronavirüsün yaratacağı ekonomik etkilerin çözümünde altyapıya yatırımın ve yetiştirici kulüp olmanın önemi son dönemde daha net anlaşıldı. Bazı Süper Lig kulüpleri, altyapılarının başına ciddi maaşlar ödeyerek çocuk sporcu yetiştirmede beceri sahibi isimleri şimdiden kulüplere getirdi bile.

3-10 yıl sabır gösterelim

Kapısını çaldığımız işin uzmanı teknik adamlar, bu yolun toprağa ekilen bir fidenin büyüyüp ağaç olması gibi uzun ve meşakkatli olduğu, bugünden yarına başarı beklemenin hayal olduğu, minimum 3, maksimum 10 yıllık bir sabır gerektirdiğini belirtiyorlar. Tıpkı takımların scout ekipleri gibi, 25 ilde yaklaşık bir ay süren titiz bir çalışma yaparak, yaşları 13’le 17 arasında olan geleceğin yıldız adaylarını hem Hürriyet okurlarıyla hem de gerçek scout ekipleriyle tanıştırmak istedik.

Anne ve babalar uçmamalı

Murat Pervanoğlu (İstanbul Bağlarbaşı Altyapı Teknik Sorumlusu): Bizler öğrencilerimizi çok küçük yaşlarda alıp bir hamura şekil verir gibi yetiştirmeye çalışıyoruz. Burada bizim için en önemli detay, velilerde de biraz sportif kültürün olmasıdır. Veliler çocuklarının hemen futbolcu olmasını istiyorlar. Bunun birilerinin çıkıp kısa yoldan hemen zengin olmasını istemesinden çok farkı yok. Anne-baba uçmamalı, bu işe bir hobi şeklinde yaklaşmalı, tribüne gelip çocuğunu izlerken onun üzerinde baskı oluşturursa bu durum o yaşlardaki bir çocuğu sportif anlamda bitirir.

100 kişiden 0.74'ü profesyonel oluyor

Veliler her 100 çocuktan ancak 0.74’nün profesyonel imza atacak düzeye çıktığını görmeliler. Kimse bir çocuktan ‘Süpermen’ yaratmaya kalkmamalı. Yetenekli çocuk maçlarda farkını illa ortaya koyar. Az yetenekli bir çocuk da çok çalışarak kendisini geliştirebilir hatta yetenekli bir çocuğu da geçebilir. Buna son dönemlerde en çarpıcı örnek Merih’tir. Bu çocuk bu düzeyde oynamaya yetenekle değil, çok çalışarak gelmiş bir oyuncu.

EMEĞİ GEÇENLERE SONSUZ TEŞEKKÜR

Yaklaşık 1 ay süren yüzlerce telefon görüşmemde bana yardım eden, zaman ayıran, doğru çocuklara ulaşabilmem için çevresinde araştırma yapan 25 ildeki altyapı hocalarına, gazeteci arkadaşlarıma, futbola gönül veren aşağıda isimleri geçen kadim dostlarıma teşekkür ediyorum. · Kemal Yavuz, Sedat Torun, Savaş Göcen, Nezih Özüm, Serkan Arslanpınar, Mustafa Mete Ertem, Gurbet Gökçe, Mehmet Türk, Yılmaz Özalan, Hamit Karaoğlan, Cafer Aypan,İlhan İnce, İbrahim Pamukçu, Fehim Dikmen, Musa Karaoğlan, Halil İbrahim Gürer, Serdal Eroy, Coşkun Kököz, Alper Dirik, Abdullah Türkkan, Seyit Ali Gülcan, Mehmet Bedenli, Eraydın Aytekin, Hayrettin Yerlikaya, Murat Polat, İrfan İşisağ, Adnan Poyraz, Erhan Karadağ, Kemal Çeliker, Mehmet Elkel, Hakan Yağcıoğlu, Aydın Günaydın, Can Demirkıran, Göksel Ali Argun, Aytekin Kalender, Bilal Karafazlı, Bedrettln Karadağ,Osman Peynircioğlu, Yalçın Akdemir, Ali Birbiçer,Tolga Büyüksural, Atilla Yüce, Haydar Demir, Emre Hamzaoğlu, Tanzer Bıyık, Şahverdi Aydemir, Fatih Kaymaz, Yılmaz Özen..

Gaziantep’te ki yıldızlar:

Recep Kaya 2005 forvet Ankasspor

Halil İbrahim Canyurt 2005 orta saha Gaziantep FK

Emre Çaldıran 2004 stoper Oğuzspor

Muhammet Bozkurt 2005 kaleci Şehitkamil Belediyespor

Seyit Ahmet Arpacı 2005 kaleci Ankasspor

Emirhan Gök 2005 orta saha Ankasspor

Furkan Şahin Öztürk 2006 sol kanat Ankasspor

Tunahan Ulu 2005 sağ açık Gaziantep FK

Talha Güneş 2006 forvet Gaziantep FK

Ayhan Güneş 2006 orta saha Oğuzspor

Emirhan Öztürk 2005 forvet Oğuzspor

Alican Akçay 2006 forvet Şehitkamil Belediyespor

Abdullah Yaşar 2006 orta saha Şehitkamil Belediyespor(Süleyman Arat/Hürriyet)

07 May 2020 - 20:05 - Gaziantepspor

Mahreç  Telgrafspor Servisi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.