Gaziantep’te 1 ayda 620 vefat

Gaziantep’te korona virüs nedeniyle bir ayda 620 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Kasım ayı boyunca toplam vefat eden bin 400 kişinin yarısının bulaşıcı hastalık kaynaklı olduğu açıklandı.

Gaziantep’te korona virüs nedeniyle bir ayda 620 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Kasım ayı boyunca toplam vefat eden bin 400 kişinin yarısının bulaşıcı hastalık kaynaklı olduğu açıklandı.

Gaziantep’te korona virüs vaka sayıları ve hayatını kaybedenlerin sayısı da korkutucu boyutlara ulaştı. Kasım ayı boyunca kentte 620 civarı vatandaşın korona virüs sebebiyle hayatını kaybettiği belirtildi. Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’nün kayıtlarına göre bin 400 civarı vatandaşın hayatını kaybettiği bildirildi. Ölenlerin yarısını bulaşıcı hastalık nedeniyle hayata veda ettiği öğrenildi. Hastanelerin ve sağlık çalışanlarının vaka sayısındaki çokluk nedeniyle büyük zorluklar yaşadıkları da öğrenildi. Ekim ayında bir ara yüzde 53’lük düşüşle rahat nefes alan kentte vaka sayısındaki artış yeniden zirve yaptı. Özellikle Kasım ayında vaka sayısının günlük ortalamasının 2 bin civarında olduğu bildirildi.

Vaka ve ölüm oranlarındaki inanılmaz artışa rağmen, kent insanının rahat tavırları pes dedirtiyor. Türkiye’de en fazla korona cezası yazılan Gaziantep sokaklar hala dolu ve düzgün maske takmayanların oranı çok fazla. Kalabalık ortamlarda da sosyal mesafe yok sayılıyor. Banka önlerinve ve resmi kurumlarda, PTT önlerindeki kalabalık da kentin salgın sürecinde ne kadar tedbirsiz olduğunu gözler önüne seriyor. Alınan tüm önlelere rağmen vaka sayısındaki artış durdurulamamıştı. Yasaklara da aldırığ etmeyen vatandaşlar Gaziantep’in Türkiye’de en fazla ceza kesilen il olma özelliğini sürdürmesine de sebep oldu.

01 Ara 2020 - 23:10 - Gaziantep Haber

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Gunes - Valiliğe aşırı görevler düşüyor. Ölenlerin neredeyse hepsi antepli

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Aralık 23:10