Gaziantep’te 1 haftada 33 bebek öldü

Gaziantep’te bebek ölümlerinin bir türlü önüne geçilemiyor. Son bir haftada kentte 33 bebek hayatını kaybetti.

Gaziantep’te bebek ölümlerinin bir türlü önüne geçilemiyor. Son bir haftada kentte 33 bebek hayatını kaybetti.

Bebek ölümlerinde Türkiye’de ilk sıralarda yer alan Gaziantep’te son günlerde bebek ölümlerinde büyük artış olduğu gözlendi. Dün 6 bebeğin hayatını kaybettiği kentte, son bir haftada vefat eden bebek sayısı da 33’ e ula ştı. Yeni doğan bebek ölümlerindeki büyü artış tedirginliğe de yol açıyor. Son yıllarda Gaziantep’in bebek ölümlerinde ön sıralarda yer alması ve bir türlü bu sorunun çözülememesi, tedirginliği daha fazla artırıyor. Vatandaşlar ise bebek ölümleri ile ilgili geniş çaplı bir araştırma yapılması ve ölümlerin en asgariye indirilmesini istiyor. Gaziantep’te bebek ölümlerinin artmasında Suriye uyruklu bebeklerin fazla olmasının da etkili olduğu bildirildi. Verilere göre bebek ölümlerinde Gaziantep, Türkiye ortalamasından yüzde 5 daha fazla idi. Bu rakama Suriyeli bebekler dahil değildi. Suriyelilerin de katılması halinde aradaki uçurumun daha da artacağı belirtildi.

Türkiye ortalamasına göre Gaziantep’teki bebek ölüm oranının yüzde 5’in üzerinde daha fazla olduğu beli rtiliyor. Daha önce Gaziantep’teki bebek ölümleri meclis gündemine de gelmişti. C HP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yanıtlaması için Meclis Başkanlığına verdiği önergede; Gaziantep'in ülke genelinde bebek ölümlerinin en çok gerçekleştiği il olmasının ve son yıllarda bebek ölüm hızının sürekli artmas ının sebeplerini sormuştu. Sürekli gündeme getirilmesine rağmen bir türlü soruna çözüm bulunamaması, bebek sahibi olmak isteyenleri de tedirgin etmeye başladı.

23 Kas 2021 - 08:01 - Gaziantep Haber

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.